Za Emilom se traga već dva dana, nestao je na odmoru sa bakom i dekom

Svijet

Francuska policija pokrenula je opsežnu potragu za dvogodišnjim dečakom koji je nestao tokom vikenda dok je bio na odmoru sa bakom i dedom.

Emil se igrao u bašti kuće svoje bake i dede u zaseoku Le Verne u Alpima Gornje Provanse u subotu popodne kada je nestao.

Porodica se spremala da napusti kuću u kojoj su boravili kada je Emil iskoristio nepažnju, rekli su zvaničnici. Njegovi baka i deda su došli do auta i otkrili da je otišao.

Baka i deda su tada obavestili vlasti o Emilinom nestanku oko 17:15, kada su članovi porodice, policija, radnici hitne pomoći i lokalni meštani počeli potragu za dečakom.

Još uvek nije pronađen, pa je početno područje za pretragu od 5 km danas prošireno. Za dečakom se traga helikopterom, dronom sa termo kamerom i psima tragačima koji su svi dovedeni u pomoć.

Od utorka će selo biti zatvoreno za svakog ko je nepoznat gradu, rekli su nadležni, dodajući da „niko nije privilegovan niti isključen“.

Oblast oko Le Vernea je okružena šumom i popularna je među planinarima.

Emila, koji je poreklom iz mesta u blizini Marseja, primetile su dve osobe dok je izlazio iz kuće svoje bake i dede. Međutim, tada su rekli da su ga „izgubili iz vida“.

Policija je do sada izvršila pretres svih kuća u selu i pozvala sve koji imaju bilo kakvu informaciju da se jave.

Objavljujući fotografiju i opis deteta društvenim medijima i emiterima, zvaničnici su rekli da ima smeđe oči, plavu kosu.

nova.rs