Novak Đoković se plasirao u polufinale Wimbledona

Region

Branitelj naslova Novak Đoković plasirao se u polufinale Wimbledona. Nakon preokreta savladao je Andreya Rubleva sa 3:1 u setovima (4:6, 6:1, 6:4 i 6:3).

Prvi set ovog meča donio je veliku borbu. Teniseri su odlično čuvali svoj servis do samog finiša, a onda je u devetom gemu Rus napravio brejk i u narednom gemu ga odbranio te iskoristio prvu set-loptu za 6:4.

Tada se Đoković razigrao i nije ostavio nikakvu šansu svom rivalu. U drugom setu “pomeo” je Rubleva rezultatom 6:1 i tako ekspresno poravnao rezultat u setovima.

Ključni za rasplet cijelog meča bio je treći set. Dobio ga je Đoković, a posebno je impresivan bio gem u kojem je srpski teniser servirao za osvajanje trećeg seta. Naime, pri rezultatu 5:4, gem je trajao više od 10 minuta, Đoković je imao pet set-lopti, a Rublev četiri brejk-lopte. Ipak, na kraju je favorizovani teniser u ovom meču osvojio gem i set.

Tada je već bilo jasno da Rublev nema fizičke, ali ni psihološke snage da napravi preokret. To se vidjelo odmah po startu četvrtog seta u kojem je srpski teniser odmah napravio brejk.

Do vodstva 2:1 uz brejk stigao je odmah, a onda tu stečenu prednost lako sačuvao za kraj i došao do konačne pobjede.

Đoković će u polufinalu igrati protiv osmog igrača svijeta, Italijana Jannika Sinnera, koji je nakon četiri seta bio bolji od Romana Safiulina.

sztrogosportski.ba