Ogroman mural osvanuo u Novom Sadu posvećen LEGENDARNOM Siniši Mihajloviću

Region

Novosađani se odužili svom Mihi

Sećanje na Sinišu Mihajlovića ne bledi i verovatno nikada neće izbledeti, jer je ostavio neizbrisiv trag za srpski fudbal.

I kao igrač i kao trener, Miha je iza sebe ostavio velike rezultate, a reprezentaciji je ostavio gotovo čitavu generaciju koja sada čini okosnicu tima.

Miha je zauvek zlatnim slovima ispisao istoriju Crvene zvezde osvajanjem titule prvaka Evrope i sveta 1991. godine, ali je takođe ispisao i istoriju FK Vojvodina, gde je igrao pre dolaska na Marakanu.

Mihajlović je sa Vojvodinom 1990. godine osvojio poslednju titulu za klub sa Karađorđa, a upravo na ovom stadionu je odigrao i oproštajnu utakmicu 2007. godine, kada su u Novi Sad došle velike zvezde poput Ibrahimovića, Adrijana, Vijerija…

Zbog toga su i Novosađani odlučili da se oduže svom Mihi, pa je na jednoj od zgrada koje gledaju na stadion Karađorđe osvanuo velelepni mural u čast naše fudbalske legende.

Reporteri Telegrafa posetili su ovaj deo Novog Sada nakon što je mural završen, pa možete da pogledate u galeriji kako on izgleda:

Podsetimo, nedavno je u Beogradu u Muzeju primenjene umetnosti otvorena i muzejska postavka u čast Siniše Mihajlovića, gde možete da vidite neke unikatne predmete iz Sinišinog života i čitave karijere.

Tu su svi dresovi koje je nosio tokom karijere, ali i neke dosad neviđene fotografije, kao i čuvena fotografija u koju je pucao njegov najbolji prijatelj iz Hrvatske.

(Telegraf.rs)