Medvedev zapušio usta novinaru koji je pokušao da ga isprovocira posle pobede

Uncategorized

Ove godine je Rusima i Belorusima dozvoljeno da igraju na Vimbldonu, ali im je zabranjeno da nose bilo kakva ruska obeležja ili da imaju imena ruskih kompanija koje su im sponzori na svojoj opremi

Danil Medvedev često je na meti novinara iz zemalja sa Zapada od kako je počeo rat u Ukrajini, kao i većina ruskih i beloruskih predstavnika na turnirima.

Vrlo često pokušavaju i da ih isprovociraju pitanjima koja se tiču ruske “specijalne operacije” i konflikta u Ukrajini. Tako je bilo i posle današnje pobede Medvedeva nad Fučovičem.

Mislim da je sedam Rusa i Belorusa u četvrtoj rundi uključujući i tebe, da li to nešto znači nakon zabrane od prošle godine, upitao je jedan novinar Medvedeva.

– Iskreno, mislim da je ovo samo sport. To samo znači da nekada znamo da igramo dobar tenis, ponekad ne. Ponekad pobedimo, ponekad ne. To znači to, mnogo igrača zna da igra dobro, mnogo igrača je propustilo Vimbldon prošle sezone, da prođe daleko na ovom prelepom turniru. Ne mislim da imam bilo koje dodatno mišljenje o tome. Tu smo da damo sve od sebe, možda pobedimo, možda odemo daleko, a za sebe lično se nadam da ću to i učiniti – odgovorio je Medvedev.

Ove godine je Rusima i Belorusima dozvoljeno da igraju na Vimbldonu, ali im je zabranjeno da nose bilo kakva ruska obeležja ili da imaju imena ruskih kompanija koje su im sponzori na svojoj opremi.

telegraf