“ČEKAJ, JESI TI VIDEO KAKO NOVAK IGRA!?” Federerov zemljak ostao U ŠOKU šta ga pitaju o Đokoviću, održao lekciju!

Region

Sten Vavrinka nije mogao da veruje šta su ga pitali o Novaku Đokoviću.

Švajcarski teniser Sten Vavrinka biće rival Novaka Đokovića u trećem kolu Vimbldona – i to već u petak u večernjim časovima. Meč na Centralnom terenu sigurno će privući veliki broj gledalaca pošto je dobro poznato da je to “teniski klasik” jer su Đoković i Vavrinka godinama unazad vodili nezaboravne bitke, pre svega na grend slemovima, a Nole se čak našalio i da nije zaboravio da mu je Švajcarac “ukrao dve titule” na Rolan Garosu i US Openu.

Ipak, sada su okolnosti potpuno drugačije, Vavrinka je zapravo napravio iznenađenje plasiravši se u treću rundu, pa je u obraćanju medijima objasnio da ima “tačno nula odsto šansi” da osvoji Vimbldon, dok nije naročito optimističan da može da poremeti ni Đokovića. I to je pokušao da objasni i novinarima koji opet zaboravljaju ko je Nole..

N: Rodžera smatraju kraljem Vimbldona, ovde je osvojio osam titula. Novak bi potencijalno mogao da izjednači taj rekord ove godine. Jesi li iznenađen što je tokom godina uspeo da skupi toliko titula na Vimbldonu?
V: Novak?
N: Ne. Čekajte, jeste vi videli njega kako igra ha-ha? Reci mi jednu njegovu slabost. Mislim da je savršen igrač i mislim da je neverovatno igrati protiv njega ovde. Ako pogledate pažljivo, sve je kod njega perfektno. U svakom trenutku pogađa perfektne udarce. Obožavam da ga gledam kako igra, koliko sam voleo i Federera. Da, volim kako igra, volim kako servira, strašno reternira lopticu. Sve može i uopšte nisam iznenađen.
N: Možeš li da ga pobediš?
V: Ne znam ha-ha. Moram da izađem na teren i igram svoj najbolji tenis kao što sam u prošlosti, ali sada je prošlo mnogo vremena i ne igram više na tom nivou. Tako da, biće interesantno. Nadam se da će biti kompetetivan meč i da ću moći da mu se bar malo oduprem. Ako gledate skorašnje rezultate, biće teško.
Nakon toga je Vavrinka upitan i ko je najbolji teniser svih vremena na travnatoj podlozi, zbog čega je ponovo podigao obrvu i pitao da li ga to stvarno pitaju. Nakon potvrdnog odgovora, kazao je da “nije potreban odgovor” pošto Novak i Rafa i dalje igraju i da je važno samo uživati.

“Ja uživam kao teniski fan. Ja volim da gledam tenis, tako da ću i sutra da igram tako da uživam, a onda ću ostatak turnira da gledam sa uživanjem”, nasmejao se Vavrinka koji već dobro zna da nema šanse protiv Đokovića.

mondo.rs