Deset godina mu niko ne može ništa: Surova dominacija jednog čoveka, ime mu je Novak Đoković

Region

Ah, taj Novak Đoković. Nekad vas toliko iznervira do te mere da ostavite daljinski i prebacite na kanal sa lošom muzikom. Ponekad i jer ne možete baš sve da mu oprostite naročito kada uđete u svađu sa televizorom. Međutim, pored svega toga on je tu, na istom mestu, najbolji ikada.

Ne pomisle svi da je Novak Đoković ranjiv. Tek po neki čovek, teniser koji se nađe prekoputa njega. Ali tu je greška.

Posle toliko mečeva Srbin je pokazao da je najjači onda kada njegovi protivnici misle da je najslabiji u tom trenutku. Da ne govorimo sada o tome da mu ove godine niko ništa ne može u taj-brejku, jer je taj “Tajbrejković” sa Balkana.

Toliko to dobro radi, da je verovao u sebe i svoj tenis onda kada je Vavrinka mogao sve da produži u drugi dan i da pre 11 sati, po vremenu iz Londona, zaustavi nalet velikog šampiona.

Pomislio jeste, ali uspeo nije. Nisu uspeli ni mnogo bolji od njega. I onda je shvatio zbog čega je deset godina Novak Đoković nepobediv. Nesalomiv. A opet samo svoj. Možda zato ponovo može da pogleda sve te Britance u oči, pokaže im da ih nije čuo dovoljno glasne i natera ih da mu se poklone.

Ipak, šta sve može da se uradi za 10 godina? Recimo, a završite medicinski fakultet. Možda posao i nećete naći odmah, ali ćete imati diplomu. Stiv Džobs je od “ajfon 5” stigao do broja 14 i napravio najskuplje telefone na svetu.

A Novak? On je samo postao jedini ikada koji 10 godina ne zna za poraz na Centralnom terenu Vimbldona. Upravo tog 7. jula uveče je Vavrinka mogao da ga sruši. Da napravi pravo čudo, odigra najbolji tenis i izbaci šampiona. Nije uspeo.

Čini se da će Novaku retko ko moći da isparira, da uopšte dođe neko u priliku da mu zapreti na tkm Centralnom terenu. Ipak mnogo trave je Srbin grickao čučeći ispred Britanaca koji morali da mu aplaudiraju.

A onda mu je i jedan fotograf stavio krunu na glavu, jer je “uhvatio” Novaka u pravom kadru, u pravo vreme i na pravom mestu. Čisto da Britancima bar malo pokaže zašto je najbolji ikada.

sportal.bliuc.rs