Ognjen i Srđan iz Bijeljine STIGLI NA OSTROG – nakon 15 dana hoda!

Region

Ognjen je prije desetak minuta redakciji portala Bijeljina Danas, javio da su on i Srđan stigli u manastir Ostrog.

Ognjen Lukić iz Bijeljine i Srđan Mudrić iz Beograda krenuli su 18. juna, nakon blagoslova u Hramu Sveti Pantelejmona, na hodočašće dugo 400 kilometara do manastira Ostrog, kako bi se poklonili moštima Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog.

Sa vjerom i blagoslovom nakon svete liturgije, prije 15 dana, Ognjen Lukić i Srđan Mudrić krenuli su put Ostroga. Za ove hrabre mlade ljude, svaki kilometar ka Ostroškoj svetinji, je korak bliže ka duhovnom preobraženju…

“U slavu i čast Svetog Vasilija Ostroškog, za isceljenje svih bolesnih javila nam se želja da krenemo pod Ostrog. Sve smo sami organizovali, na put krećemo sami”, kaže hodočasnik Ognjen Lukić. “Na ovaj put sam se odlučio po pozivu moga druga iz vojske Ognjena Lukića, kome se zahvaljujem na pozivu i evo spremam se da mu se pridružim na ovom putu do manastira Ostrog. Mi idemo da se pomolimo za našu braću vojnike koji su sad na terenu, za sve naše prijatelje, porodicu, i za sve ostale koji su bolesni i gladni”, ispričao je hodočasnik Srđan Mudrić prije polaska na put.

Na hodočašće su krenuli bez straha i bez mnogo razmišljanja o tome šta ih čeka na ovom duhovnom putu, ali sa planom da do Ostroga stignu za deset do petnaest dana pješačenja. I STIGLI SU 3. juna, nakon 15 dana hoda.

Najveći problem bili su žuljevi, već u Zvorniku doktori su nam rekli da nećemo moći nastaviti put”, rekli su za portal Bijeljina Danas.

bjeljina.org