Šest godina fakulteta završila za 9 meseci – Anđela je osim po genijalnosti poznata i po lepoti: „Sređujem se i za prodavnicu“

Region

Anđela Lazarević iz Vrnjačke banje je student decenije u Francuskoj! Ova vredna devojka završila je po dve godine sa tri različita fakulteta za nepunih godinu dana, i to: medicinski, fizički i hemijski. Kako je ispričala za Alo!, ponosi se sobom i svojim uspehom, a kada sve završi biće doktorka koja pravi i svoje parfeme.

Anđela Lazarević do prvog razreda je živela u Vrnjačkoj Banji, a onda se cela porodica preselila u Francusku, u Pariz. Tu su se skućili i Anđela i njena sestra su krenule u školu. Posle osnovne i srednje škole i koledža, došao je red na fakultet.

„Nisam bila sigurna da će me primiti na medicinu koju sam žarko želela, jer je bilo 3.500 kandidata, a primaju 900. Zato sam polagala prijemni i za fiziku i hemiju, jer i to volim. Kada su me primili na sva tri… rešila sam da probam da sva tri i završim“, započinje Anđela priču o svom studiranju.

A da bi ostvarila svoj plan, nije bila dovoljna samo odluka, već i ozbiljan rad i posvećenost.

„Odrekla sam se takozvanog vremena za sebe, preko dana idem na fakultet, pa kada dođem kući obavljam obaveze koje imam tu, odmorim se, jedem, nekada prošetam, a kada padne veče, mogu da se koncentrišem i krećem da učim. Ostajala sam često i celu noć, pa učim do sedam ujutru i onda se samo spremim i idem pravo na fakultet“, priča devojka koja je ovako uspela da prvu godinu na sva tri fakulteta očisti za četiri meseca od početka fakulteta.

Kada je dekan Medicinskog video njene rezultate, ponudio joj je da odmah upiše drugu godinu fakulteta.

„To sam prihvatila, a isto sam tražila i na druga dva fakulteta. Tako da sam ja sada u maju završila umesto jedne šest godina“, priča ova skromna devojka.

Ko je najviše ponosan na sve te akademske uspehe, teško je odrediti – familija u Srbiji, mama, tata, ili sestra.

„Svi su presrećni, svi me zovu da mi čestitaju, telefon mi non-stop zvoni, a moja mlađa sestra me već danima zove „genije“. Lep je osećaj i drago mi je da je toliki broj ljudi jednako srećan i raduje se mom uspehu“, kaže Anđela.

Zbog svega toga, Anđela je postala inspiracija mnogima, iako se tome nije nadala.

„Drago mi je i što sam inspirisala druge mlade, posebno one koji sumnjaju u sebe, jer želim da znaju da sve što želiš, ako se dovoljno potrudiš, možeš da ostvariš“, poručuje mlada genijalka.

Oni koji znaju Anđelu Lazarević, pored njene pameti, lepog ponašanja i drugih osobina dobrog deteta, ne mogu a da ne primete njenu lepotu. Za to je, kaže, osim prirode zaduženo i doterivanje, koje obožava.

„Volim da se doteram, da budem lepa i sređena. Zato se nekada čak i kada idem u prodavnicu po hleb lepo spremim, ne dozvoljavam da izađem bilo kakva“, poručuje mlada genijalka Anđela za kraj razgovora.

Izvor: alo.rs