Vreme da se nastavi niz

Region

Za nekoliko dana Novak Đoković vraća se na londonsku travu, vraća se na Vimbldon, da pokuša da i osmi put ostvari svoj dečački san.

Svima nam je dobro poznat isečak iz jedne emisije u kom mali Novak Đoković priča o tome kako sanja da osvoji Vimbldon i bude broj 1.

Taj san ostvaren je već nekoliko puta, ali zašto bi se zaustavljao? I da li, uopšte, postoji neko ko može da ga zaustavi?

Srpski teniser Vimbldon je osvojio sedam puta – 2011, 2014, 2015, 2018, 2019, 2021. i 2022. godine. Niz osvojenih titula koji je započeo 2018. godine nije prekinut jer 2020. Vimbldon nije održan zbog korone, a ove godine imaće priliku da izjednači rekord Rodžera Federera i Bjerna Borga sa pet vezanih trofeja.

Dakle, Novak Đoković nije poražen na Vimbldonu od 2017. godine, a tehnički nije ni tada, pošto je takmičenje završio predajom zbog povrede. Čeh Tomaš Berdih dobio je tada prvi set u taj-brejku, a u drugom je poveo sa 2:0 kada je srpski teniser morao da odustane od nastavka četvrtfinalnog duela.

Bila je u pitanju povreda lakta, najveća u Đokovićevoj karijeri, posle koje nije igrao do kraja sezone.

Na Vimbldon se vratio naredne godine i od tada slavio u svakom odigranom finalu. Redom je za titule pobeđivao Kevina Andersona, Rodžera Federera, Matea Beretinija i Nika Kirjosa. Neporažen je u poslednjih 28 mečeva na ovom turniru, a na Centralnom terenu nije izgubio već deset godina!

Osim što će ove sezone imati priliku da dostigne rekord po broju vezanih titula, ako trijumfuje imaće isto trofeja koliko i trenutni rekorder, već spomenuti Federer.

Vimbldon počinje 3. jula i nema sumnje da će sve oči biti uprte u samo jednog čoveka – onog koji se u svakom meču bori za istoriju.

tenisuzivo.com