Zidane se prisjetio trenutaka iz Reala: “Samo zbog Modrića i Benzeme…”

Region

Zinedine Zidane vodio je Real Madrid u dva navrata te je s Lukom Modrićem osvojio dva španska prvenstva, tri Lige prvaka, dva UEFA-ina Superkupa, dva španska Superkupa te dva klupska Svjetska prvenstva.

S Kraljevskim klubom dogovorio je produženje suradnje na dodatnih godinu dana po istim financijskim uvjetima, čeka se samo službena potvrda, no s velikim se zanimanjem prati što će Modrić odlučiti kada je u pitanju kockasti dres.

Unatoč tome što je zagazio u 38. godinu života, njegovim odlaskom nastala bi ogromna praznina u središnjem redu Vatrenih, a koliko ga cijene u fudbalskim krugovima najbolje otkriva izjava jednog od najboljih svih vremena, Zinedinea Zidanea.

Francuska nogometna legenda poklonila se Modriću u intervju koji je dao za franucski Telefoot:

“Kada pričam o igračima koji me tjeraju da ustanem s mjesta, to su Karim Benzema i Luka Modrić”, rekao je Zidane pa nastavio:

“To su igrači koji ponekad izgledaju kao da su izgubili loptu, ali uvijek se uspiju izvući iz te situacije”, kazao je francuski trener, koji je imao prilike u dva navrata surađivati s hrvatskim kapitenom u Kraljevskom klubu.

Odradio je dva mandata na klupi madridskog diva, tri puta je osvojio Ligu prvaka, dva puta La Ligu, ali i dva puta Svjetsko klupsko prvenstvo. Također, po dva puta je osvojio španski Kup i Superkup.

Zidane je bez posla od ljeta 2021. godine, kada je napustio klupu madridskog Reala.

n1