EKSKLUZIVNO: Nermin na nagovor Viki upisao fakultet, “očistio” prvu godinu, svaki put pjevačica prospe vodu za njim

Region

Prosla je već godina dana kako je Nermin Handžić iz Tešnja pobijedio u “Zvezdama Granda”. A, za to vrijeme u njegovom mladom životu desilo se dosta pozitivnih stvari. Osim što je odnos mentor-takmičar prešao iz saradnje u prijateljstvo, iz prijateljstva u neki vid familijarnih odnosa sa njegovom nekadašnjom mentorkom Viki Miljković, Nermin se izgradio i kao pjevač, ali i kao mladi čovjek koji misli na budućnost.

-Ja sam to bezbroj puta reko, da jedne roditelje, jednu familiju imam u Tešnju, a drugu u Beogradu, a to su Viki, Taške i Andrej. Posebno Viki mnogo pozitivno utječe na mene, želi mi svako dobro, baš kao i svom sinu, savjetuje me, usmjerava me, a ja se trudim da budem dobar učenik i slijedim njene smjernice i dobre savjete – rekao je Nermin za “Express”.

Naime, Nermin je na savjet Viki Miljković upisao fakultet u Beogradu, i, ne govoreći nikome, pa ni svojim roditeljima, jer je htio da ih iznenadi, a u četvrtak, 23. juna upravo je položio dva zadnja ispita i završio prvu godinu.

Ja sam svakako mislio da studiram, da nisam pobjedio upisao bih Vojnu akademiju, a to me oduvijek privlačilo. A, obzirom da zbog obaveza stalno boravim u Beogradu, Violeta mi je rekla da treba da upišem fakultet. Ja sam rekao ma neću ove godine, daj sljedeće, međutim ona je bila uporna i, tako sam danas tu gdje jesam, ponosni student, sa indeksom u ruci i završenom prvom godinom fakulteta. Ja sam htio da upišem fakultet sporta, a Violeta je željela da to budu komunikacije i medije, pa je tako i bilo. Shvatio sam odmah da je bila u pravu i da je to prava stvar za mene. Svaki put kada bi krenuo na polaganje ispita ona bi za mnom prosula vodu, kao što bi to naše nane i majke radile u Bosni, za sreću i uspjeh. Kada sam jučer položio dva zadnja ispita mojoj sreći nije bilo kraja. Nazvao sam sam roditelje i sve im rekao. Otac je zanijemio od sreće, a mama je od sreće počela da plače – ispričao nam je Handžić.

-Malo je reći da sam sretna, ja sam presretna. Nermina osjećam i volim kao da je moj sin, a on je jedno tako divno i jako lijepo odgojeno dijete. Svaki njegov uspjeh doživljam kao svoj, a sretna sam što je prihvato moj prijedlog, upisao fakultet i u indeksu ima sve devetke i desetke. On je mnogo skroman momak, neće to da kaže, ali kažem ja sada. Nermin je odličan pjevač, ima odličnu perspektivu za budućnost, kada je u Beogradu živi kod nas, ima odlične uslove i ne treba da se brine ni za šta. Samo da se posveti svom radu i završi fakultet. Ono što mene jako fascinira je to, da je Nermin u svojoj kući bio vaspitavan na isti način, na koji mi vaspitavamo našeg sina Andreja. Ja samo želim da svim mladim ljudima dajem primjer da idu pravim putem, ispravnim i čestitim putem. U životu ima uvijek prepreka, ali se sve što može na ovaj ili onaj način savladati – rekla nam je Viki.

Na kraju smo je pitali kako izlazi na kraj sa tri muškarca u kući, a ona je odgovorila:

-Boga mi oni su u manjini, ima nas četiri žene. Naime, naravno da ja sve to ne bih mogla postići sama, snimanja, nastupi, putovanja, firma, pa zbog toga ima tri divne žene koje mi pomažu u svakodnevnim kućnim obavazema.

A Viki i Nermin često idu zajedno u šetnju, zajedničku kupovinu gdje im se ovaj put pridružio i naš novinar Bato Šišić.

I Nermin i Viki su nam rekli da imaju svoje favorite za subotu, ali ne žele da ih otkrivaju.

express.ba