Razveo sam se i shvatio bitnu stvar – “Ljubavnice neće raditi stvari koje vaša žena radi za vas”

Zanimljivosti

Moj supruga i ja smo nedavno proslavili svoj 43. rođendan. No, iako smo bili istih godina, ta brojka je za nas donijela različita značenja.

Za mene, kao muškarca, to je bila nova faza mladosti, dok je za moju suprugu to simboliziralo starenje, osjećaj samoće i gorčinu. Naš odnos već neko vrijeme nije bio zadovoljavajući. Moja supruga je postala izuzetno razdražljiva i uvijek je imala prigovore na moje ponašanje. Iako sam je volio, mislio sam da će to proći kao prolazna faza, sve dok nisam upoznao ženu koja će postati moja tadašnja ljubavnica.

Između nas se odmah javila jaka emotivna veza, i brzo smo započeli aferu. Proveli bismo zajedno nekoliko sati, a naša veza se razvijala sve više. Ona je bila potpuna suprotnost moje supruge i nikada mi ništa nije prigovorila. Suprugi je smetalo gotovo sve kod mene. Bilo je prigovora na način na koji jedem, spavam, ostavljam stvari po kući.

Ponekad sam imao osjećaj da joj smetam u vlastitom domu. Pored ljubavnice, ponovno sam se osjećao kao čovjek vrijedan poštovanja. Odlučio sam da neću više tolerirati takvo ponašanje svoje supruge i zatražio sam razvod. Na moje iznenađenje, supruga je pristala na razvod bez ikakvih problema, i napustio sam naš dom samo sa jednim koferom s osobnim stvarima.

Sretan sam krenuo prema ljubavnici, donoseći joj cvijeće kao izraz svoje radosti. Međutim, čim sam stigao, primijetio sam da nešto nije u redu. Nije me dočekala s oduševljenjem, niti je pokazivala izraženu sreću zbog mog razvoda. Predložio sam da ostanem kod nje preko vikenda, a onda da počnem tražiti stan od ponedjeljka.

Te noći sve je bilo čudno, čak nismo ni spavali u istom krevetu, a ona je otišla spavati u dnevnu sobu. Ujutro me probudila i rekla mi da je već objavila oglase za pronalazak stana. Rekla mi je kako je navikla živjeti sama godinama i da ne želi imati nekoga koga će morati pospremati ili prilagođavati se.

Rekla mi je da napustim njezin dom prije nego se vrati njena kćerka, jer ne želi da me zatekne tamo. Osjećao sam se zbunjenim i iznenađenim. Nisam očekivao da će se stvari odvijati na ovaj način. Mislio sam da će biti sretna što sam konačno slobodan i da ćemo zajedno planirati budućnost. Sada sam ostao sam, u svojim četrdesetima, bez supruge i bez ljubavnice.

Tada sam shvatio što je moja supruga činila za mene i što sam sve uzimao zdravo za gotovo. Ona me uvijek čekala s pripremljenim obrokom, bez obzira na to jesmo li bili u svađi ili ne. Uvijek mi je osigurala čisto i glačano odijelo, i uvijek je bila uz mene kad god mi je trebala podrška.

Tek sada kada sam ostao bez svoje supruge, shvatio sam što sam izgubio i koje su stvari ljubavnice nikada neće pružiti. Jer njima nije stalo do toga da brinu i uređuju dom za nekoga. One su navikle na samostalnost i na povremene susrete s ljubavnikom, bez ikakvih većih obaveza.

svezazenu.net