“Oduzet mi je izbor da imam potomstvo”: Selena je sa 24 obolela od raka jajnika, danas živi PUNIM PLUĆIMA, ali ona i njeni roditelji prošli su pakao

Region

Selena Ribić je mlada devojka, novinarka našeg portala, tek joj je 28, a pre četiri godine suočila se sa opakim rakom jajnika. Svoju dušu otvorila je Jeleni Isaković u emisiji “Blic žena studio”, koja se emituje u subotu 24. juna u 18:15 h na Blic televiziji. Kako je ovo poslednja emisija u sezoni, želeli smo da njena ispovest, ali i staloženost, upornost i volja ohrabre mnoge ljude, kao što su i nas, da istraju u svojim životnim borbama.

Mart 2020. godine. Vreme koje svi želimo da zaboravimo. Uvodi se policijski čas u Srbiji, a jedna devojka oseća da nešto sa njom nije u redu. Tamni kolutovi ispod očiju, bolovi u stomaku, nadutost trbuha. Sve dok je jednog dana mama nije slikala mobilnim telefonom i 15 minuta nemo zurila u fotografiju. Usledila je velika borba.

“Ovo je rak. Hvala što ste došli, došli ste na vreme. Nadam se da ovo možemo da sredimo samo operativno. Popričajte sa medicinskom sestrom i zakažite”, reči su koje je Selena Ribić čula kada je otišla na pregled i spoznala da se suočava sa rakom jajnika, a u njenoj glavi je bila jedna misao – “samo hoću da budem živa”.

Njena mama je teško prihvatila, možda teže i od Selene.

prethodnih nekoliko meseci, ali se trudila da bude jaka. Tata je alternativac, on je bio ubeđen da će sve biti u redu ako verujemo. On je bio stena, da nas zadrži ako malo posustanemo – priča Selena Ribić.

Imala je i sama trenutke slabosti, što je normalno i prirodno, ali nije dozvoljavala da je crne misli i scenariji okupiraju duže vreme. Jedan takav trenutak pamti i danas.

– Odlučila sam da se isplačem u toaletu Narodnog fronta i da izađem napolje gde su me mama i tata čekali – seća se.

Danas za Selenu možemo da kažemo da je broac i pobednik, da živi punim plućima i voli i slavi život više nego ranije, ali jedna posledica ove borbe i dalje boli jako.

– Teško je kada ti je oduzet izbor, a meni je oduzet izbor da imam svoje potomstvo – priča.

Ovo je samo deo Selenine životne bitke. Mnogo suza tuge, ali i radosnica, mnogo razočaranja u ljude, spoznaje velikih istina i suočavanja sa sopstvenim demonima stalo je u dve godine Seleninog života koje nikad neće zaboraviti.

zena.blic.rs