Od maja saobraćaj novim mostom u Drivuši

Region

Ukupna vrijednost investicije je oko 5.500.000 KM

Već u drugoj polovini maja mjeseca prvi automobili saobraćat će novim mostom u Drivši kod Zenice, a koji će uveliko doprinijeti boljoj saobraćajnoj uvezanosti južnih naselja oko grada sa centrom, smanjiti gužvu na ulazima u grad, ali i boljoj uvezanosti industrijskih kapaciteta u poslovnim zonama Raspotočje, Drivuša i Janjića.

Realizacija ovog projekta oduševila je sve građane Zenice.

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović kazao je da je konačno sve završeno i da će most biti od velikog značaja.

– Konačno je sve gotovo. U međuvremenu, preprojektovali smo i kružni tok na putu M-17, koji ima pet uključenja i to za Zenicu, Busovaču, na autoput A1, most Drivušu i na Perin Han odnosno ulicu Bistua Nuovu. Ovaj most predstavlja i spajanje sa vangradskom dionicom Glavne gradske magistrale, te sam ubijeđen da će uveliko biti od koristi svim mojim sugrađanima – kaže Kasumović.

Kako je pojasnio Mirsad Heleg, savjetnik gradonačelnika za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, s obzirom na to da su na ovoj lokaciji planirali Poslovnu zonu odlučili su se na podzemni dalekovod.

– Da bismo sačuvali Poslovnu zonu koja je planirana na ovoj lokaciji, odnosno omogućili privredni razvoj, insistirali smo na podzemnom dalekovodu koji je na kraju i urađen. Svi radovi su, praktično, završeni, a prvi automobili novim mostom proći će već u maju – dodao je savjetnik Heleg.

Ukupna vrijednost projekta procjenjuje se na 5.500.000 maraka.

avaz.ba