Obradović: Ponašanje navijača Partizana je važnije od titule

Region

Košarkaši Partizana sačuvali su domaći teren, uspeli su posle deset godina da stignu do trofeja u ABA ligi, definitvno su potvrdili plasman u Evroligu. Veoma blizu je i Crvena zvezda, ali će ipak morati da sačeka odluku čelnika Evrolige. U majstorici, pred svojim navijačima, Partizan je slavio sa 96:85.

Partizan je odigrao besprekorno prvo poluvreme. Ofanzivno gotovo bez greške, defanzivno jako dobro, pa je kao i u prvom meču imao kapital od 20 poena na poluvremenu.

Isto kao i u spomenutom prvom meču finalne serije, Zvezda je uspela da se vrati u igru, uspela je tokom četvrte deonice da stigne do 79:75, ali Partizan nije dozvoli da ga obuzme panika, naprotiv. Ponovo je pojačao nivo igre u oba smera, stigao je do pobede, a zatim je usledilo veliko slavlje……

“Srećan sam i zadovoljan što je utakmica odigrana u fantastičnoj atmosferi. Šampioni ove finalne serije su navijači Partizana, jer su pokazali da finalna serija može da se odigra bez problema. Naši navijači su oborili sve rekorde u Evroligi i ABA ligi. Verovali su nam i kada nam nije išlo. Bili su uz nas, bez njih sigurno ne bi ostvarili ono što smo ostvarili ove sezone”, naglasio je Obradović, pa nastavio:

“Odigrali smo izvanredno u prvom poluvremenu, ali smo bili svesni da će uslediti reakcija Zvezde koja ima sjajnu ekipu. To se i dogodilo, ali smo smogli snage da se podignemo i da stignemo do toliko željene titule. Hvala svim zaposlenima u Partizanu, čelnicima kluba koji sun am obezbedili idealne uslove za rad, kao i najboljem stručnom štabu na planeti, a to je moj stručni štab”.

Obradović je nastavio sa izlaganjem:

“Imali smo malo roster za takmičenja kakva su Evroliga i ABA liga. Uprkos problemima sa povredama i sastavom tima, stigli smo jako blizu plasmana na finalni turnir Evrolige, smogli smo snage da se podignemo posle bolnog poraza od Reala i stignemo do trofeja u ABA ligi. Svaka čast momci, svaka čast navijači”, rekao je Obradović, pa nastavio u dahu:

“Partizan i Zvezda zaslužuju da igraju u ovakvim uslovima. Poslali smo divnu sliku u Evropi, pobedio je Partizan, ali pobedila je i košarka. Jako sam srećan zbog toga”.

Na pitanje šta dalje:

“Lepo je bilo biti na rukama igrača posle dosta godina kada je Partizan u pitanju, leđa bole, ali proći će. Sada se odmah okrećemo razgovoru sa igračima koji su izneli teret u ovoj sezoni. Bilo bi nekorekno da se ne zahvalimo na finansijskoj podršci koju smo dobili od države, kao i ljudima iz našeg marketinga i sponzorima koji sun am omogućili stvaranje dobrog i jakog tima. Da je budžet bio za nijansu veći, imali bi širi roster, a samim tim i veće šanse za plasman na finalni turnir. Ja bih najviše voleo da dođemo na nivo samofinansiranja i tome ćemo da težimo”.

Pres konferenciju su prekinuli igrači Partizana koji su uleteli u pres centar, isrpskali Obradovića i sve okupljene vodom…..Naravno u centru pažnje je bio Matijas Lesor koji je bio zadužen za muziku, a pitanja više nije bilo…..Umesto pitanja usledila je pesma – Uzmi Željko evro titulu!

Slavlje navijača, igrača i stručnog štaba Partizana će trajati sigurno dugo, jer se na trofej u ABA ligi zaista dugo čekalo. Sada se misli moraju usmeriti ka novoj sezoni, ka stvaranju tima za izazove na evropskoj sceni, a svi pravi ljubitelji košarke se nadaju i veruju da će u Evroligi biti Partizan i Zvezda. Beogradski večiti rivali to zaslužuju!

n1info.rs