Baka u 61. godini NAPUSTILA PORODICU JER NEĆE DA ČUVA UNUKE I SAD PUTUJE SVETOM: Rasprodala je sve što ima i kaže da živi kao kraljica

Zanimljivosti

Josefa, 61-godišnja baka, “napustila” je svoje unuke i odlučila je da ostatak života i penziju provede u putovanjima i hedonizmu. Njena odluka nije naišla na odobravanje dece, koja su očekivala da će njihova baka biti uz svoje unuke. Pre odlaska “u život” podsetila je svoju decu da je ispunila svoju misiju i da je ih dobro vaspitala i odgajala.

Iako su bake voljene i obožavane, važno je prepoznati da nije njihova odgovornost da brinu za decu svoje dece, mada se neki sa ovim ne bi složili. Roditelji često misle da bake kod kuće nemaju ništa pametnije nego da se brinu o deci. Ali stvarnost je takva da su bake tokom života mnogo radile i zaslužuju odmor i uživanje u slobodnom vremenu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Josefa Feitosa (@joviajando)

Priča o Josefi Feitosi, takođe poznatoj kao “Jô”, priča je o baki koja nije bila zadovoljna životom kod kuće. Posle više decenija rada u brazilskom zatvorskom sistemu, otišla je u penziju i nije htela da preuzme odgovornost za odgajanje još

dece.

Uz troje dece i jednog unuka, s vremena na vreme deca bi je zamolila da čuva unuka, ali njena odgovor je bio “ne” i želela je da nastavi svoj život na drugačiji način. Prodala je svu svoju imovinu, uključujući kuću, nameštaj i odeću, kako bi ostvarila svoj san.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Josefa Feitosa (@joviajando)

Jô je započela svoje putovanje istražujući razne predele Brazila, da bi se kasnije otišla van granica i proputovala svet. Njena ćerka Lilt Feitosa bila je uzrujana, jer je verovala da su deca koja bi trebalo da istražuju i uživaju. Međutim, s vremenom je shvatila da njena majka nije poput kao druge majke i da želi da proživi ovu veliku avanturu.

Josefa je u intervju za “G1” izjavila da je predana i ponosna majka, ali smatra da bake nisu dužne da čuvaju unuke. Kaže da vrata bakine kuće ne bi trebalo da budu uvek otvorena za njihovu decu i unuke, jer i oni zaslužuju privatnost.

Iz tog razloga Jô radije istražuje svet i istražju nova iskustva koja ne možda da iskusi u svom rodnom Brazilu. Na Instagrama deli sve svoje dogodovštine sa željom da inspiriše starije ljude koji imaju strah od putovanja. Često nosi račan, bez dodatnih torbi i kofera, ali pronalazi vrednost u svakom iskustvu koje ima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Josefa Feitosa (@joviajando)

Jô je mnogo godina radila i podigla svoju porodicu s mnogo ljubavi, sada želi da uživa sama ​​u starosti i doživi nova iskustva.

I poput Jô, ima više žena koje radije uživaju u danima bez dece.

zena.blic.rs