Kristina Mladenović za Telegraf: Novak je u pravu, Kosovo je Srbija, igram za Francusku, a u duši sam Srpkinja

Region

Nema sumnje, popularna Kiki nikada nije krila srpsko poreklo

Kristina Mladenović je jedna od onih teniserki za koju smatrate da je sigurno već 20 godina na sceni, a ona je tek napunila 30. Osvajačica čak šest Grend slem titula u dublu, od čega četiri na Rolan Garosu, učesnica dva finala, bivša Top 10 u singlu i prva igračica sveta u dublu. Impresivna karijera nije ni blizu gotova, a uvek su je i u Srbiji smatrali svojom iako je čitavog života igrala za Francusku.

Ovaj Rolan Garos joj nije baš “legao”, ispala je u prvom kolu singla, a onda i u drugoj rundi dubla, a za Telegraf je sumirala čitavo učešće i iskomentarisala aktuelnosti sa legendarne pariske šljake

– Eto, imale smo problema, šta je, tu je. Partnerka mi je povređena, muči se dosta sa tom povredom, a ovo su dublovi. Igra se u parovima, jako je teško raditi sve sam. Šteta, naravno, nisam zadovljna ali ćemo raditi da se sve to poboljša. Ipak sam ovde na Rolan Garosu bila šampionka četiri puta u toj konkurenciji, sigurno da neću odustati od toga da svaki naredni meč dam više od sebe kako bih ponovo to učinila.

Tu ste vi, Kristina, a sada su tu i Selena Janićijević i Nina Radovanović, devojke koje su srpskog porekla, a igraju za Francusku.

– Ne znam devojke, stvarno ne znam. Nisam imala prilike da pričam sa njima, a Nina ne znam ni kako izgleda, mlada je! (smeh) Nisam imala pozive od Srbije, valjda zato što sam već sa 12 godina počela da predstavljam Francusku, bila u tom sistemu. Uvek govorim da sam u srcu Srpkinja. Malo se zezam i sa francuskim novinarima, jer kada dobijam i kada sam u formi, onda sam Francuskinja, a kada gubim i kada padam, onda sam Srpkinja – rekla je Kristina za Telegraf, a dokaz toga su i patike koje nosi, na kojima je zastava Srbije i slika hrama Svetog Save.

– Novak je veliki, pravi je primer za sve ostale. Videla sam to. Mnogima se dozvoljava da pričaju o Rusiji i Ukrajini, svako tu ima stav, a to nije politički? Na drugoj strani, ovo, to je politički? Da, delim stav sa Novakom, Kosovo je srce Srbije i za mene. Moj otac je iz Gnjilana, baka mi je živela tamo i ja sam bila tamo kada sam bila dete.

Olga Danilović je ispala u trećem kolu, a čini se da je mogla više protiv Ons Žaber… Vas dve se dobro poznajete?

– Olga je sjajna cura, osvojile smo zajedno Lozanu i drago mi je da je došla do svoje igre. Vidi se napredak i zaista se tome radujem. Povezala je sjajne rezultate još iz Madrida, ako bude ostala pri ovakvom stavu, sigurno da će imati momenat da napreduje još više.

Novak je glavni favorit za osvajanje Rolan Garosa? Ili, ipak, Karlos Alkaraz?

– A, što se tiče Noleta, za mene je on uvek favorit. Gde god se pojavi, uvek je favorit. Možda i jeste to malo subjektivno, ali nadam se da će ovde doći do te 23. Grend slem titule. Alkaraz je dobar, i on ima svoju šansu, mlad je, ali Novak je iskusniji i nema turnira na koji dođe, a da ne bude glavni kandidat za osvajanje – zaključuje Mladenović.

(Telegraf.rs)