“Čuli ste za Božu, dečaka koji prodaje krofne, želi da upiše Matematičku gimnaziju …” Priča stara šest godina ponovo je viralna, a evo šta danas radi Boža (FOTO)

Zanimljivosti

“Čuli ste za Božu?”, počinje objava koja je preko noći podeljena na svim mogućim društvenim mrežama u Srbiji. Nema koga nije dotakla sudbina dečaka koji svakog dana u Neimarskom parku prodaje krofne koje pravi njegova majka. Želja mu je, piše u objavi, da skupi novac za školski pribor i jednog dana upiše Matematičku gimnaziju…

“Bravo dečače, bićeš čovek”, poručivali su u toj objavi uz fotografiju dečaka koji pod miškom drži kutiju sa krofnama i posmatra kako se njegovi vršnjaci igraju u dvorištu obližnje škole.

“Dečak je Beograđanin. Njegovo ime je Boža. Već dve godine popodne prodaje krofne u jednom parku, dok njegovi drugari nakon škole odlaze u isti park, radi igre i zabave. Krofne pravi njegova majka, a on ih prodaje da bi mogao da kupi pribor i sveske za njega i svoja dva brata. Najveća zelja mu je da završi Matematičku gimnaziju. Park je kod osnovne škole “Svetozar Marković” na Vračaru. Neimarski park. Sad znate šta je beogradski, a šta biti Beograđanin… Pa “manekenkadabudem” , mangupi i ostali visoko moralni zaboravite separe i ugledajte se na mladog, lepog čoveka koji i pored toga što ste takvi kakvi ste, želi da bude svoj i školuje se, a ne da postane još jedna konzerva u moru drugih”, navodi se u ovoj viralnoj objavi.

Ne zna se šta je razlog, ali ova priča objavljena još 2017. godine, od juče je ponovo postala viraln

Boža više ne prodaje krofne, Boža završava Mašinski fakultet
Svi se sada ponovo pitaju kada Boža ovde prodaje krofne, gde tačno mogu da nađu, treba li mu neka pomoć, dive mu se…

E, pa Boža više ne prodaje krofne! Boža je danas, šest godina kasnije, student završnih godina Mašinskog fakulteta!

Ekipa “Beograda na Blic” posetila je ovaj park.

Tamo nismo zatekli Božu, ali su nam deca i roditelji rekli sve najlepše o njemu i njegovoj porodici.

– Krofne su odlične. Deca ih obožavaju, a Boža je divno dete! On je sada već mladić. Ima braću blizance. Uvek je bio dobar učenik, mislim da je trenirao i neki sport. Jedno vredno dete iz poštene porodice. Koliko se sećam, u momentu kada je prodavao krofne, bio je mali, pohađao je isto ovu školu “Svetozar Marković”. Neko od roditelja je baš tada ostao bez posla, pa su majka ili baka, nisam sasvim sigurna, pravile one prave domaćinske krofne, a Boža ih je prodavao – priča za “Blic” Dragana Đorđević, majka učenika ove škole na Vračaru.

Upisao fakultet, otac preuzeo prodaju
Kako nam kaže, Boža u međuvremenu upisao Mašinski fakultet, a prodaju je preuzeo Božin otac.

– Boža je oduvek bio dobar đak. Koliko znam, završava Mašinski fakultet. Dete za primer. Krofne danas prodaje Božin otac – priča Đorđević.

Roditelji kažu, da je kvalitet godinama isti.

– Krofne su mekane, šupljikave, posute samo šećerom u prahu. Bez ikakvih dodataka i preliva. Nekada su koštale oke 25 do 30 dinara, danas su oko 40. Prave domaćinske – pričaju nam roditelji.

Koliko su ukusne, potvrdila je i jedna majka, koja kaže: “Božin otac donese i po dve kutije i sve rasproda. Cena je povoljna, a kvalitet godinama isti – kaže ona.

– Obožavamo te krofne. One su idealna užina – kažu u glas mališani koji pohađaju ovu školu.

24infoworld.net