Slučajno pronašla novorođenče u kartonskoj kutiji uz potresnu poruku

Zanimljivosti

Na Silvestrovo 2021. mlada je žena slučajno pronašla novorođenče u kartonskoj kutiji. Uz njega je bila potresna poruka.

Mnogi se nadaju boljoj 2022. Postoji čežnja za zaokretom od podjela, zaokretom prema zdravlju i jedinstvu. I dok je to svakako mogućnost, vijest o pronalaženju napuštene novorođene bebe na Silvestrovo 2021. bolni je podsjetnik na naš pali svijet, ali i prilika za ljude da se aktivno uključe u nesebično pomaganje drugima.

U Fairbanksu na Aljasci Roxy Lane bila je u blizini svoje kuće. Prolazeći pored reda poštanskih sandučića naišla je na napuštenog novorođenog dječaka u kartonskoj kutiji s porukom.

“Molim te, pomozi mi!”
Roxy je snimku djeteta i majčinog pisma objavila je na svojem Facebook profilu. U pismu je pisalo:

“Molim te pomozi mi! Moji roditelji i baka i djed nemaju hrane ni novca da me odgajaju. Nikad mi ovo nisu htjeli učiniti. Molim vas, uzmite me i pronađite mi obitelj. Moji roditelji mole onoga tko me nađe. Moje ime je Teshawn.”

Teshawna su bolničari prebacili u bolnicu, a državna policija je izvijestila da je dječak dobrog zdravlja.

Lane je bebu pronašla oko 14 sati, 31. prosinca 2021. Nacionalna meteorološka služba izvijestila je da su temperature u tom trenutku bile vrlo niske. Dojenče je na svijet došlo ranije toga dana, oko 6 ujutro.

“Rođen sam 12 tjedana prije vremena. Moja mama je bila trudna 28 tjedana kad me rodila. Moji roditelji živjeli su u ulici Cormorant. Moja mama je tako tužna što ovo radi.”, glasila je poruka.

Iako je zahvalna što je dijete preživjelo i u dobrom stanju, Lane je zamolila sve koji imaju bilo kakve informacije o obitelji djeteta da se jave.

Roxy je napisala na društvenim mrežama: “Uvijek postoji sigurniji, humaniji izbor za predaju bebe i nećete upasti u nevolje ili čak morati odgovarati na bilo kakva teška pitanja”, misleći na zakon donesen na Aljasci 2008. koji roditeljima novorođenčadi mlađe od 21 dan dopušta da predaju svoje bebe bilo kojem od nekoliko izvora, uključujući hitnu medicinsku pomoć, policiju, vatrogasce, medicinske sestre, liječnike i druge zdravstvene djelatnike.

Vlasti i dalje rade na identifikaciji majke.

novizivot.net