“BILA SI NAM SVIMA UZOR, KEKSIĆE SI ČASTILA KAD DOBIJEŠ 4” Potresan oproštaj porodice od devojčice koja je podlegla povredama nakon pucnjave u školi

Region

Bila si nam svima uzor, keksiće si častila kad dobiješ 4 jer su sve petice monotone”

Devojčica A. A. koja je ranjena u pucnjavi u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, nakon 12 dana borbe podlegla je povredama, a sahrana devojčice biće održana danas u 17 časova na groblju na Lešću.

Porodica se od njihove mezimice oprostila potresnom čituljom koju “Blic” prenosi u celosti:

“Ginče, jedinstveni i neponovljivi cvete naš, imali smo ogromnu privilegiju da živimo sa tobom, za tebe i zbog tebe. Kako nadomestiti ogromnu prazninu izazvanu tvojim odlaskom u lepše, pravednije, uređenije i bezbednije mesto za život.

Tvoja misija na ovom svetu u kojem je nezamislivo živeti bez tebe bila je ispunjena besprekorno. Sa zadivljujućom lakoćom si umela da izazoveš osmeh na licu svakog od nas, da ostvariš čarobna dela svojim rukicama, da rešavaš zadatke kao od šale, da plešeš kao leptir, da se odlučno boriš za pravdu svuda i uvek, da svojim primerom budeš uzor svima nama, da ispuniš sva obećanja pa i da častiš keksiće kad dobiješ četvorku jer je bilo monotono videti samo petice u školi.

Ispunjeni tvojom ljubavlju i energijom, klanjamo ti se i molimo za oproštaj što te nismo sačuvali u ovom svetu, već smo dopustili da svoju misiju nastaviš tamo gore. Ljubavi, moli Boga ta nas da nam oprosti, a mi znajući da nas gledaš zajedno sa anđelima, potrudićemo se da postanemo bolji ljudi.

Neiscrpni izvore naše radosti vole te više od neba i čekaju naš ponovni susret.

Mama, tata, sestre, braća, bratić, bratičina, snajka, baka, deda, mati, tetke, stric i “svi dobri ljudi naše Srbije”, piše na čitulji.

Ranjena u glavu pa odmah operisana
Podsetimo, nezapamćena tragedija u Srbiji dogodila se 3. maja u beogradskoj osnovnoj školi na Vračaru, kada je učenik sedmog razreda ušetao u školu “Vladislav Ribnikar” sa očevim pištoljem. On je upucao čuvara škole Dragana V. i dežurne učenice, a zatim je ušao u kabinet istorije gde je ubio pet vršnjaka, a ranio nastavnicu istorije i još šest đaka.

Devojčica A. A. je ranjena u glavu i odmah po prijemu u kliniku operisana, međutim, kako je tada izjavio direktor Tiršove Siniša Dučić, zahvat je bio dug i zahtevan.

blic.rs