TUCA NOVČANICA OD 200,100 I 50 EVRA Svi Se Pitaju Kako Ih Drži U Ruci: Zorica Brunclik Apsolutni Rekorder Po Bakšišu Na Svadbi Đanijevog Sina

Region

Vuk Јanković, učenik devetog razreda OŠ “Vuk Karadžić”iz Trebinja, obara rekorde na republičkim takmičenjima.

Matematika, fizika i informatika njegova su specijalnost, gdje na svim takmičenjima osvaja rekordan broj bodova.

Talenat kakav ima Vuk Јanković rijetko se viđa. Matematiku, fiziku, informatiku ima u malom prstu. Najbolji je ne samo u Trebinju već i u cijeloj Republici Srpskoj. Ne postoji zadatak koji do sada nije riješio. Koliko je talentovan pokazuje i podatak da je jedini učenik u hercegovačkoj regiji koji se u ovoj školskoj godini plasirao i sa rekordnim brojem bodova briljirao na čak tri republička takmičenja.

– Kada radiš ono što voliš sve je uživanje. Trud je izuzetno važan, ali i odricanje. Јednostavno, nekada morate da postavite prioritete da biste bili tamo gdje želite da budete – kaže mladi Trebinjac

Nagrada je i izazov raditi sa ovakvim genijalcem, kažu njegovi profesori. Odavno je prevazišao svoje gradivo, pa ga više ne doživljavaju kao učenika, već kao kolegu ravnog sebi.

– Vuk sada sigurno može da parira 90 odsto učenika koji pohađaju gimnaziju, a ravnopravno bi se nosio i sa trećim razredom gimnazije – ističe profesor matematike Slađana Karadžić.

Uporan i temeljan, oštrouman, briljantan, a nadasve skroman momak, koji svoje znanje nesebično dijeli sa drugima, sve su to, kažu, epiteti koji krase ovog učenika. Vuk je, tvrde, talenat kakav se u ovoj osnovnoj školi, a vjerovatno ni u cijelom Trebinju, nije zapamtio, prenosi RTRS.

– Nisu u pitanju samo rezultati, već cjelokupan njegov odnos i rad u školi. Ako možemo za nekoga da kažemo da je savršen učenik, onda sigurno možemo reći da je to on – naglašava direktor škole Aleksandar Vukanović.

Za samo tri sedmice, u tri različita takmičenja iz tri predmeta, Vuk se pokazao kao najbolji u Republici Srpskoj, a da li je bez premca u cijeloj državi pokazaće uskoro na juniorskoj olimpijadi iz fizike i matematike.

srpskainfo.com