Bomba u Njemačkoj, ozlijeđeni su policajci i vatrogasci. Policija u stanu našla tijelo mrtve žene

Svijet

Policija je privela napadača koji je u stambenoj zgradi u gradu Ratingenu na zapadu Njemačke aktivirao bombu. Ozlijeđeno je 10 vatrogasaca i dva policajca

Policija i vatrogasci pozvani su u pomoć nemoćnom čovjeku u stambenoj zgradi u gradu Ratingenu na zapadu Njemačke. Kada su stigli na vrata, odjeknula je eksplozija, piše RTL.de.

Njemački mediji pišu kako je u eksploziji ozlijeđeno dva policajaca i deset vatrogasaca. Neki od njih imaju teže ozljede.

Ispred zgrade je bila stigla i specijalna policija, a na okolnim zgradama postavljeni su bili snajperisti.

Policija je u međuvremenu uhitila napadača (60) koji je aktivirao eksplozivnu napravu. I on je bio ozlijeđen, ali nije posve jasno je li ozljede zadobio tijekom eksplozije ili uhićenja, poručio je glasnogovornik policije.

Njemački RTL piše kako je policija našla mrtvo tijelo žene u stanu. Još nisu utvrdili njezin identitet.

Detalji nesreće
Objavili su i detalje nesreće u Ratingenu. Predstavnik stanara je jutros oko 10 sati pozvao policiju. Jedan od sandučića bio je natrpan poštom. On se zabrinuo da se nešto nije dogodilo stanarima na koje je registriran stan, a riječ je o majci i sinu.

U neboder je stigla policija i vatrogasci. Kako je rekao regionalni ministar unutarnjih poslova Herber Reul, sin je aktivirao zapaljivi uređaj u stanu, što je izazvalo eksploziju u kojoj je ozlijeđeno 12 policajaca i vatrogasaca.

24sata.hr