Ako Ste Primjetili Da Vam Ususivač Slabo Vuče: Obavezno Probajte Ovaj Trik

Zanimljivosti

Ako ste primjetili da vam ususivač slabo vuče: Obavezno probajte ovaj trik

Ako ste primijetili da usisivač slabo vuče, ne brinite, za to postoji rješenje. Ne morate odmah da kupujete novi, jer je rješenje i više nego jednostavno. Isto tako, nije potrebno da ga nosite u servis jer možete i sami da ga popravite, samo je bitno da pratite korake i usisivač će biti kao nov.

Prvo, otvorite dio usisivača u kojem se nalazi kesa za prašinu. Obratite pažnju na gumu na poklopcu. Ova guma bi, kada se poklopac zatvori, trebalo da ostvari kontakt sa gumom na kesi za prašinu i da hermetički dihtuje. U ovom slučaju, na gumi su se stvorile naslage prašine koje su na nekim mjestima debele i do jednog milimetra.

Zbog toga dvije gume ne prianjaju jedna na drugu i motor umjesto da vuče vazduh kroz crijevo usisivača, vazduh uvlači između ove dvije gume, što značajno umanjuje snagu čišćenja. Slično može da se desi i na gumenom dijelu kese za prašinu. Vlažnom krpom odstranite tvrde naslage sa gume, pa isto to uradite i na kesi za prašinu.

Nakon toga potrebno je da očistite i filtere koji se posle duže upotrebe usisivača zaprljaju. Izvadite usisni filter iz ležišta, pa isto učinite i sa filterom koji prečišćava vazduh koji izlazi iz usisivača. Potrebno je da oba filtera dobro istresete, a zatim ih operete vodom i deterdžentom (možete da stavite i nove ako ih imate). Ostavite ih da se dobro osuše, pa ih vratite na mjesto.

Kada budete uključili usisivač, videćete da on ponovo radi kao nov – dobro usisava i ne pregrijava se. Ako i dalje ne radi, ili pozovite majstora ili je vrijeme za kupovinu novog.

(novi.ba)