Što se zapravo događa kad jedemo čips i kokice prije spavanja?

Zanimljivosti

Kakve veze imaju vaša omiljena vrećica čipsa uz seriju i nadut izgled lica ujutro? Nastavite čitati…

Ako vas muči natečen izgled lica kad se probudite, niste jedini. Sa zadržavanjem vode muče se brojne žene i muškarci, a ako si želite pri tome pomoći, svakako izbjegavajte čips i kokice, barem u večernjim satima, govore stručnjaci.

Zašto čips u kasnim satima nije preporučljiv ako vas muči natečen izgled lica?
Iako je normalno da se na licu tijekom noći zadržava tekućina, ono što pojedemo prije spavanja također može povećati ukupnu “natečenost kože”. To se događa zbog natrija u soli koji uzrokuje zadržavanje vode i dodatno oticanje. Iako večernja konzumacija slane hrane može rezultirati oticanjem različitih dijelova tijela, vjerojatno ćete to najviše primijetiti na licu i oko očiju sljedeći dan.

Kako spasiti stvar?
Neki ljudi imaju više problema sa zadržavanjem tekućine, neki manje no u oba slučaja moguće je ublažiti neželjeni otečeni izgled kože.

Obećajte sami sebi da više nećete jesti slanu hranu u večernjim satima, a zatim se primite malih trikova koji će ublažiti simptome i smanjiti natečen izgled lica .

Ledena masaža i zeleni čaj kao spas

Masaža lica gua sha alatom smanjit će natečenost lica, kao i umivanje ledenom vodom ili kockicama leda.

Jeste li isprobali vodu s đumbirom?
Tijekom dana pijte što više vode kako bi tekućina izašla iz tijela, a kavu s mlijekom zamijenite zelenim čajem ili vodom s đumbirom.

hellomagazin.hr