Zazvonio joj je mobitel, a poziv joj je slomio srce

Zanimljivosti

Zazvonio joj je mobitel, a poziv koji joj je uputio suprug njezine najbolje prijateljice joj je slomio srce i zauvijek promijenio život.

Melissa Davis prošla je kroz teško razdoblje života koje je obilježilo jedno pitanje – zašto? Danas donosimo njezinu priču koju je objavio portal Lovewhatmatters.com.

Melissa se otvorila o svome iskustvu, a započela je riječima:

„Bila sam u svom ormaru (mjestu gdje idem kada stvari postanu teške), sklupčana u loptu u suzama. Nisu to samo bile suze i jecaji, bio je to zvuk za koji nisam znala da može doći iz mene. Izgubila sam svu kontrolu nad mojim mislima, osjećajima i tijelom. Jedna riječ mu je prolazila glavom i mučila me, ‘zašto?’“

Do tada je Melissa imala jako dobar život. Taman je bila rodila svoju drugu kćer te je bila jako sretna. Najstarija kćer joj je napunila tri godine, a ona je uživala u majčinstvu. Uvijek bi sebe stavljala na zadnje mjesto samo da njezinoj djeci bude dobro. Kuhala je, čistila je, ohrabrivala supruga te je izvana sve izgledalo savršeno, a ona je to sve voljela, dani su joj imali „svrhu“.

Ujedno je trenirala dječji nogometni tim iako je malo znala o nogometu, no i dalje je uživala.

Muž je često bio na poslovnim putovanjima
Jednog dana vozila se ulicama na utakmicu svoje 3-godišnje kćeri. Sa sobom je vodila i svoju bebu budući da je njezin muž jako često bio na poslovnim putovanjima. Tada joj je zazvonio mobitel. Vidjela je da ju zove suprug njezine najbolje prijateljice što ju je jako začudilo jer ju on inače nikada ne zove. S tim pozivom joj se život promijenio.

Majka je napisala: „Rekao mi je da je na mobitelu svoje supruge pronašao poruke između nje i mog supruga. Moje ruke su se počele znojiti. Opisao je što je vidio dovoljno detaljno da shvatim o čemu je riječ. Činilo se kao da mi se želudac diže u grlo. Prekinula sam poziv i tiho plakala iza svojih naočala. Bila sam u šoku, imala sam osjećaj kao da sam u akvariju i gledam prema van. Mogla sam vidjeti stvari, ali su bile zamagljene, mogla sam čuti riječi, ali su bile prigušene.“

Majka je jedva preživjela utakmicu svoje kćeri. Kasnije je spakirala svoje djevojčice te su otišle kod bake nakon vožnje od 9 sati. Melissa je bila potpuno skrhana te nije mogla funkcionirati. Bila je u šoku i pod stresom. Prestala je proizvoditi mlijeko tako da nije mogla ni dojiti svoju malenu kćer. Plakala je i osjećala se prljavom.

Podijelila je: „Trebala sam biti čista. Ribala sam se do krvi te sam se tuširala deset i dvanaest puta na dan. Nisam se mogla očistiti. I nisam mogla odgovoriti ‘zašto?’“

Kada se je vratila kući saznala je da prevara nije bila s jednom osobom nego s „toliko mnogo njih da nije ni mogao sve izbrojiti.“

„Potpuno sam se izolirala, mnogi moji prijatelji su bili upleteni u to te nisam nikome mogla vjerovati. Bila sam sama“, priznala je.

U jednom je trenutku čak razmišljala o tome da si oduzme život te nikako nije mogla odgovoriti na pitanje ‘zašto?’

„Da, on mi je davao izlike i pokušavao se opravdati, ali bilo je tu nekakvo dublje ‘zašto’, značajnije ‘zašto?’“, dodala je.

Njihov brak nije preživio. Dani su se pretvorili u godine, a tjeskoba je polako nestajala. No pitanje nije nestalo.

„Molila sam Boga da mi kaže zašto se to dogodilo, morao je postojati veći razlog, nisam to mogla razumjeti. Osjećala sam da trebam napraviti nešto značajno, nešto što još nisam razumjela. I onda se dogodilo“, nastavila je Melissa.

“Moja ljepota iz pepela”
Nekoliko njezinih prijateljica prolazilo je kroz sličnu situaciju, a Melissa je bila uz njih i pomagala im – tu je pronašla svoju svrhu.

„To je bilo to, moja ljepota iz pepela (…) Odlučila sam naći način da sve osobe koje se bore s bračnom prevarom dobiju nekakvu pomoć. Ja sam imala dugu listu razloga zašto nisam zatražila pomoć za sebe. Bila sam previše depresivna, bila sam samohrana majka bez primanja, bila sam prezaposlena, bojala sam se da će drugi vidjeti da idem na terapiju… Budući da nisam odmah potražila pomoć, trebalo mi je mnogo duže da se oporavim. Tu sudbinu nikome ne bih poželjela.“

Nakon dugo štednje i planiranja Melissa je otvorila stranicu za potporu „After the Affair“ putem koje je pružala besplatnu pomoć svim osobama koje su doživjele bračnu nevjeru.

Shvatila je da ona može dati drugima ono za čime je i sama prije nekoliko godina čeznula – nekoga da joj pomogne da zacijeli.

„Željela sam, ne, trebala sam učiniti to za druge. To je bio taj ‘zašto’. Moja stranica je dizajnirana da točno to učini. Pomogne svima, gdje god da jesu, bez obzira na njihove okolnosti (…) Svatko može dobiti pomoć, nikoga ne odbijamo

To je to, ljepota iz pepela, to je moja priča.“

novizivot.net