Drama u Zagrebu! Urušio se dio zgrade. ‘Radnici su trčali, porazbijalo je parkirane aute’

Region

U Zagrebu se urušila skela i dio Muzeja za umjetnost i obrt. Na snimci koju smo dobili vidi se potrgana skela i radnici koji gledaju s krova. Skela i dio zida pali su na automobile. Nije bilo ozlijeđenih

Čuo se prasak, podigao se veliki oblak prašine, ništa se nije vidjelo. Radnici su počeli trčati, automobili su naglo stali, ispričala nam je čitateljica o dramatičnim prizorima u centru Zagrebu u utorak oko 13 sati.

Zagrebačka policija potvrdila nam je da se urušio dio zgrade. Vatrogasci su objavili kako su se srušili skela, građevinski materijali i dio zida. Radi se o zgradi Muzeja za umjetnost i obrt u Klaićevoj ulici, prekoputa HNK.

Kako doznajemo, oštećeno je najmanje pet automobila na koje su pale skela i građevinski materijal.

– Bila sam u tramvaju, sve je zavibriralo. Užasan zvuk! Mislila sam da je potres ili neki jači sudar – rekla nam je druga čitateljica.

Skela je bila već ranije postavljena, ne znam što je uzrokovalo ovo urušavanje. Razrušilo se nekih 20-ak metra dijela vijenca zgrade. Srećom, nitko od ljudi nije stradao, znam da su oštećeni automobili. Jurim tamo, rekao nam je ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt Miroslav Gašparović.

24sata