“Tonu suza sam isplakala”! Aranđelovac tuguje nakon smrti porodilje: Sugrađani besni traže da se ukleto porodilište zatvori

Region

Rođak preminule porodilje kaže da je porodica u šoku i da niko ne može da veruje da je više nema

“Porodilja iz Aranđelovca umrla je u Beogradu, nakon zaboravljene posteljice i daljih komplikacija nakon carskog reza… Iako živimo u istom gradu nisam je poznavala, ali imale smo istu sudbinu samo je razlika što sam ja živa i osakaćena za ceo život”, napisala je jedna korisnica Tvitera, nakon što je odjeknula vest da je njena sugrađanka usled komplikacija izgubila život.

Smrt ove žene rastužila je javnost, a na društvenim mrežama nizali su se komentari.

– Njena smrt me je toliko pogodila valjda zbog iste situacije, da sam isplakala tonu suza od jutros. Želim joj da nađe večni mir, a ja ću se potruditi u njeno ime da pravda bude zadovoljena. Neka nam je Bog u pomoć – napisala je korisnica Tvitera.

Koliko je ovaj slučaj uznemirio Aranđelovčane govori i činjenica da su se mnogi uključili u diskusiju.

Aranđelovčani besni: Traže smenu i protest
Mnogi Aranđelovčani su danas komentarisali tragediju koja je zadesila grad podno Bukulje. Oni traže da se izađe na ulice, ali da se smene svi koji imaju veze sa ovim slučajem, a išlo se toliko daleko da su rekli da porodilište treba zatvoriti, kao i da je “ukleto”.

“Od prošle godine znam za najmanje pet slučajeva iz bolniceIli je dete izgubilo život ili majka, sramota!!!!

“Najbolje bi bilo da se porodilište u Aranđelovcu zatvori. Ovo nije prvi slučaj. Žalosno je šta se dešava u Aranđelovcu.”

“U istom ovom porodilištu sam se porodila 2013-e godine carskim rezom i nakon 12 sati završila u ogromnim bolovima. Sutradan su me poveli ponovo u operacionu salu sa pričom kako se nešto “malo” iskomplikovalo i da budem srećna što imam jedno dete. To malo je bio hematom veličine fudbalske lopte u stomačnoj šupljini. Sada sam svesna da sam mogla da završim isto kao i ovo nedužno dete koje je rađajući život nemarnošću i greškom gospode zvane doktori, izgubilo svoj. Devojku znam od deteta, dobro, vaspitano, kulturno nikada nikoga nije uvredila iz poštene i vredne seoske porodice i ničim ovo nije zaslužila.”

“Pobogu, gde ste bili do sada”
Rođak preminule porodilje kaže da je porodica u šoku i da niko ne može da veruje da je više nema.

– Zanemeli smo od bola i tuge. Njoj je ovo bila druga trudnoća i sa mužem željno je iščekivala rođenje druge bebe. Već imaju ćerku od pet godina. Porodila se 19. februara prirodnim putem. Dobila je zdravu ćerku i sve je bilo kako treba i s njom i s bebom, međutim, nastale su komplikacije jer joj lekari nisu izvadili posteljicu! Naglo joj je pozlilo i hitno je prebačena za Beograd u Višegradsku pa na Urgentni centar. Prvo što su rekli lekari bilo je „pobogu gde ste bili do sada s njom“ i „zakasnili ste“ – sa suzama u očima priča jedan rođak.

Kaže da su lekari u Beogradu konstatovali da je dobila sepsu i da su joj jetra i bubrezi joj stali.

– Otklonili su joj matericu i jajnike. Stavili su je u veštačku komu, ali nažalost spasa joj nije bilo. Preminula je 27. februara. Na zahtev beogradskih lekara rađena je obdukcija koja će pokazati zašto je došlo do ovakvog ishoda – kaže rođak.

24sedam.rs