Riješite se mrlja na madracu uz pomoć nekoliko prirodnih sastojaka koje imate kod kuće

Zanimljivosti

Ukoliko ne znate kako biste na prirodan način bez hemikalija riješili mrlje na madracu, donosimo vam brz i efikasan način za čišćenje. Potrebno je samo da pratite korake i bez puno napora ćete postići rezultate.

Za ovu metodu prirodnog čišćenja trebat će vam voda, soda bikarbona, sol, čiste krpe, usisivač i posuda za vodu. Po želji za dodatni miris i svježinu možete dodati nekoliko kapi eteričnog ulja po želji.
Za početak skinite sve plahte, jorgane i jastuke s madraca. Potom usisajte sve ostatke s madraca. U posudi za vodu pomiješajte jednu čašu sode bikarbone, soli i vode tako da o njih napravite gustu pastu. U ovom koraku možete dodati i eterično ulje.

Ako vam je jednostavnije, sodu bikarbonu i sol možete posuti po madracu. U većoj količini nanesite smjesu na prljava područja madraca. Ostavite da djeluje 30 minuta ili dok se ne osuši.

Potom uzmite mokru krpu i uklonite ostatke paste. Na kraju je potrebno da temeljito usisate kako biste u potpunosti uklonili ostatke sode bikarbone i soli. Ukoliko želite, možete ponoviti postupak kako bi pasta dospjela u unutrašnjost madraca.

klix.ba