OČUH NASMRT PRETUKAO MALU LOLU (2) Snimao je dok je ležala na samrti, a onda za sve pokušao da okrivi PSA

Region

Kajl Bevan (31) osuđen je danas na doživotni zatvor jer je ubio svoju dvogodišnju pastorku i snimio je dok je ležala na samrti. On je pokušao da za njene teške povrede od kojih je preminula okrivi psa i na suđenju nije pokazao ni trunku kajanja.

Njena majka Šined Džejms (30) dozvolila je Bevanu da se useli u njen dom u samo nekoliko dana nakon što ga je upoznala na Fejsbuku na početku pandemije korone. Bevan je danas osuđen na šest godina zatvora – ali će odslužiti samo polovinu od toga.

Pokušao da okrivi psa
Dok je Lola ležala na samrti, Bevan je pokušao da okrivi porodičnog psa za njenu smrt i iskoristio je poslednje sate devojčice da prikrije tragove umesto da pozove hitnu pomoć. Snimio je uznemirujuće slike i video snimke Lole, na kojima se vide tragovi na leđima, otoci i modrice na njenoj glavi, očima i usnama.

Na suđenju za ubistvo rečeno je da je Lola imala 101 ogrebotinu i modricu na telu pre nego što je pretrpela fatalnu povredu glave.

Doktor koji je pregledao Lolu rekao je da je ona bila ‘dete sa najviše modrica’ koje je ikada video tokom svoje duge karijere. Lolina je majka je bila upozorena da je njen dečko opasan samo osam dana pre nego što je izveo fatalni napad. Naime, majka njegove bivše partnerke joj je poslala poruku na Fejsbuku da kaže da je Bevan rizičan po decu i da je zabrinuta zbog činjenice da je u blizini njene dece.

Lola je umrla u bolnici četiri dana nakon stravičnog napada u kući zatrpanoj smećem. Njena majka je bila žrtva porodičnog zlostavljanja i dva puta je edukovana o tome kako da uoči znakove zlostavljača, ali je odlučila da svojoj vezi sa Bevanom da prioritet u odnosu na bezbednost svog deteta.

Lokalne vlasti su joj rekli da ne poziva odrasle u porodičnu kuću ako ih ne poznaje dobro ili ako su zavisnici od alkohola ili droge, ali je ignorisala njihov savet.

Sudija je izričući kaznu rekao da je Lola bila veoma malo dete, stara dve godine i 10 meseci.

– Bila je posebno ranjiva, nije bila dovoljno jaka da se odupre ili dovoljno stara da bilo kome kaže šta se dešava. Kajl Bevan je bio u poziciji od poverenja, preuzevši ulogu, kako je sebe opisao hitnoj pomoći, Lolinog očuha. Siguran sam da je Kajl Bevan to uradio kako bi potvrdio superiornost nad jedinom osobom nad kojom se mogao osećati superiornim, bespomoćnim detetom – obrazložio je sudija.

Tokom čitave rasprave o izricanju presude, Bevan je ostao bezizražajan i nije pokazivao emocije jer je osuđen na doživotni zatvor zbog ubistva male Lole, dok je njena majka bila uplakana.

Na sudu je pušten uznemirujući snimak Lole koji je Bevan snimio nakon napada u kojem je ubijena i poslao njegovoj majci. Na njemu je pokazao kako je devojčica bila u nesvesti, tako što je podigao njeno telo i pokušao da je stavi na noge pre nego što je pustio da padne na pod, govoreći kameri: „Otišla je.“

Svedočeći, Džejms je Bevana nazvala „čudovištem“ i rekla poroti:

– Nikada nisam mislila da će ubiti moju decu, nikada za milion godina. Da sam ga izbacila iz kuće, moja ćerka bi i danas bila živa.

Džejms, koja je bila u krevetu kada se veruje da se brutalni napad dogodio, proglašena je krivom za izazivanje ili dozvoljavanje smrti njene ćerke.

blic.rs