Par je nakon nekoliko godina otvorio poklon s vjenčanja – iznenadili su se kada su vidjeli što je u kutiji

Zanimljivosti

Ovaj bračni par je nakon dugo godina otvorio zaboravljeni poklon koji su dobili za vjenčanje. Ono što je bilo unutra ih je ugodno iznenadilo.

“Brak je težak” – to je izraz koji smo svi čuli mnogo puta, jer je istinit. Jest težak, ali je i DOBAR. To je slika Kristove ljubavi prema Crkvi, a nesebičnost prema našim supružnicima čini nas boljim ljudima.

Zato volimo ovu priču podijeljenu na Facebooku. Ona je divan primjer dvoje ljudi, Kathy i Brandona, koji rastu u braku, čak i kroz teške situacije.

Par nakon dugo godina otvorio vjenčani poklon
“Večeras smo smjestili djecu u krevet, a moj suprug i ja smo uživali u čaši vina na terasi. Razgovarali smo o tome koliko smo bili uzbuđeni što ćemo prisustvovati nadolazećem vjenčanju u Kalamazoou (gdje smo se upoznali i išli na fakultet) i raspravljali o tome što bi bio savršen dar za mladence. Pa sam se sjetila dana našeg vjenčanja (prije gotovo 9 godina) i pokušala se prisjetiti darova koji su mi najviše značili. Je li to smiješno? Dar koji je najviše značio još uvijek je stajao u ormaru … neotvoren.

Na dan našeg vjenčanja, moj suprug Brandon i ja dobili smo dar od moje pratete Alison. Na običnoj bijeloj kutiji nalazila se kartica na kojoj je pisalo: “Ne otvaraj do prve svađe.” E sad, očito je bilo dosta nesuglasica, svađa i zalupljenih vrata tijekom naših 9 godina. Bilo je čak nekoliko slučajeva u kojima smo oboje razmišljali o odustajanju… ali nikad nismo otvorili kutiju. (…) Je li stvarno bilo vrijeme za otvaranje kutije? Što ako ovo nije naša najgora svađa? Što ako je pred nama još gore, a mi nemamo svoju kutiju?!? Kao što bi moj veliki ujak Bill rekao: “Ništa nije tako loše da ne bi moglo biti još gore.”

Cijelo vrijeme smo pretpostavljali da je sadržaj te kutije ključ za spas braka – prastari trik – a da mi početnici nismo znali. Na kraju krajeva, moj prateta i njezin muž bili su u braku gotovo pola stoljeća. Stoga smo mislili da će nas kutija spasiti – i na neki način jest. Ta je kutija premašila ono što je, vjerujem, namjeravala moja velika teta. Bio je to daleko najveći svadbeni dar.

Kad su otvorili kutiju, u poruci za Kathy je pisalo: “Idi po pizzu, škampe ili nešto što oboje volite. Pripremite kupku.”

Poruka upućena Brandonu jednostavno je glasila: “Idi po cvijeće i bocu vina.”

“Devet godina (i tri selidbe) ta je kutija stajala visoko na polici u raznim ormarima i skupljala prašinu, a ipak nas je nekako naučila toleranciji, razumijevanju, kompromisu i strpljenju.” Kathy je nastavila u objavi na Facebooku: “Naš brak je ojačao kada smo postali najbolji prijatelji, partneri i suigrači. Danas smo odlučili otvoriti tu kutiju!”

novizivot.net