Majka Milica moli dobri narod da pomogne njenoj ćerkici Loreni

Region

Bolovi duše se ne gradiriju, ali izvesno je da je tuga zbog bolesnog deteta ogromna, koja ne napušta misli ni kada se spava. Jedna, a nije jedina, majka iz Leskovca ima upravo tu muku.

Tridesetogodišnja Milica Dimitrijević rodila je drugo dete, Lorenu, kao zdravu bebu, budući da je na porođaju dobila ocene 9 i 10, što znači – najbolje.

Tridesetogodišnja Milica Dimitrijević rodila je drugo dete, Lorenu, kao zdravu bebu, budući da je na porođaju dobila ocene 9 i 10, što znači – najbolje.

„U njenom trećem mesecu primetili smo da se zadnji deo glave ne razvija kako treba. Uputili su nas u Tiršovoj, gde smo i dans, ali dijagnoza – mikrocefalija, nas je porazila. I od tada kreće naš hod po mukama“, priča Lorenina majka za Jugmediu.

U Tiršovoj je vode od trećeg do osmog meseca kao mikrocefalija gde su kasnije skenerom glave pokazalo da se zadnja fontanela zatvara i da je potrebno uraditi operaciju nakon čega je uspostavljena kraniostenoza, a poništena mikrocefalija.

Lorena je nakon operacije nastavila vežbe u Tiršovoj i specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu.

Uzorke vezane za genetiku poslai smo u Ljubljanu i na rezultate čekamo već godinu dana“, jada se Milica Dimitrijević.

Na vežbe su vodili devojčicu i u Vukov centar Novi Sad.

„Ona ne hoda. Od skoro može da stoji i pre neki dan izgovorila je prvu reč – mama. Mojoj sreći tog momenta nije bilo kraja“.

Ipak, devojčicu milog lica dva puta dnevno vode na više vežbi u Tiršovoj, a preostala četiri dana plaćaju privatno iste vežbe, jer svaki izgubljeni dan znači za malu Lorenu zaostatak.

Imali smo frizerski salon, kojeg smo zatvorili kada smo krenuli s lečenjem Lorene. Ni sama ne znam kako izilazimo na kraj s novcem, kojeg odavno nemamo u našim novčanicima“.

A roditeljima i devojčici treba, bukvalno sve, najviše novac za odlazak u Beograd i za plaćanje vežbi.

„Ima 4 godine, a psihlog je gleda kao da ima 6 meseci. Najgore je što niko ne daje nadu, a mi nadu polažemo u rezultate koje očekujemo iz Slovenije. Nadu polažemo zbog poboljšanja njenog stanja jer smo primetili napredak kada je stala i izgovorila –mama. Roditelj to oseća. Znamo da je borba teška i dugačka, no mi smo spremni da izdržimo“, zaključuje majka Milica.

Akciju prikupljenja pomoći povela je Fondacija Pokreni život iz Leskovca, pod nazivom „Da Lorena stane na svoje noge i izgovori prve reči!“

Slanjem SMS poruke 117 na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001579674-59

Uplatom na devizni račun: 160-6000001620726-93

IBAN: RS35160600000162072693

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

dijasporainfo.net