„Krv se krvlju ne pere“: Bosanski pevač čiji je sin napadnut u Baru govorom digao region na noge

Region

Bosanskohercegovački pevač i kantautor Aldin Kurić, poznatiji kao Al Dino, gostovao je u emisiji “Novi dan” nakon što je njegov sin Harun napadnut u Baru u Crnoj Gori.

Mladi atletičari iz Bosne i Hecegovine koji brane boje Atletskog kluba Sarajevo napadnuti su pre nekoliko dana u Baru. Otac jednog od njih je pevač Al Dino, a u emisiji „Novi dan“ kazao je da je razgovarao sa roditeljem napadača koji su napali njegovog sina i drugog dečaka Aliju.

Pevač smatra da ovo nije problem samo Crne Gore, već zajednički.

“Ovo nije međudržavni sukob. Čovek mi je potvrdio da nije na nacionalnoj osnovi. Pitao sam svog sina i rekao mi je da nije bilo psovki na nacionalnoj osnovi. Nije bilo nacionalno. Takođe, rekao mi je da izdaje apartmane Bosancima i da ne zna kako će ljude pogledati u oči. Skupljao je pare za kombi našim navijačima, 25 evra dao. Iz svega ovog se može izroditi velika opomena, ali i prijateljstvo“, naveo je on i dodao:

„Mom sinu će biti potrebno vremena da shvati da je oproštaj jedini način. Nisam vernik praktikant, ja sam vernik svih vera. Od svake vere sam uzeo ono što mi se sviđa. Moramo se dobro zapitati kud gonimo. Smiren um donosi rešenje. Krv se krvlju ne pere. Kako se pere fleka od krvi, pa pere se hladnom i čistom vodom. Pogledajte tu simboliku. Za sve naše gluposti ići će deca u rovove, a majke u crnine. Ja to govorim ljudima. Vreme je da stanemo”, kazao je Aldin Kurić.

Na kraju razgovora sa gledaocima je podelio i na koji način vaspitava svoju decu.

“Značajna nam je poruka koju smo dobili. Stekli smo hiljade prijatelja. Našli smo se po srcu, emociji. Rekao sam mu da zamisli da sam drugačije reagovao. Imamo sada prijatelje. Moji sinovi idu sa mnom na svirke gde god idem. Od Banja Luke, Podgorice, Mostara… Ne radim to ja slučajno. Ja sam dete Jugoslavije”, zaključio je Al Dino.

nova.rs