7 drugarica izgradile su za sebe starački dom iz snova – ovako želim da ostarim

Svijet

U starosti mnogi ljudi postaju usamljeni, ali ovih sedam devojaka su sklopile pakt koji će im zrele godine učiniti nezaboravnim.

Grupa od sedam devojaka u Guangdžou u Kini sklopila je pakt da će proživeti svoje poslednje dane zajedno. One su rešile da sakupe četiri miliona juana (580.000 dolara) i da pretvore staru kuću od 700 kvadratnih metara u svoj starački dom.

Smeštena u zelenim brdima predgrađa Guangdžoua, njihova trospratna zajednička kuća ima dovoljno prostora za grupna okupljanja u prizemlju, dok na spratu ima prostrane spavaće sobe. Ovo zdanje ima čak staklenik za čajanke iz kog puca pogled na lokalna pirinčana polja.

Dobri prijatelji se često osećaju kao porodica, što je definitivno slučaj sa ovim ženama – posle 20 godina prijateljstva imaju neraskidivu sestrinsku vezu. Imajući u vidu da se sestre često i posvađaju, one su odlučile da se svaka mora baviti nekom posebnom veštinom kojom će izbeći svađe. Od kuvanja do uzgoja povrća, svaka žena ima jedinstvenu ulogu u zajedničkom domu.

Enterijer kuće su pretvorile u minimalističku bajku, a nameštaj su uglavnom uvozile iz Indije i Maroka.

zadovoljna.nova.rs