ZAGLAVIO U ZATVORU JER JE NASMRT PREPLAŠIO KOMŠIJINE KOKOŠKE: MORA I DA PLATI ODŠTETU

Zanimljivosti

ZAGLAVIO U ZATVORU JER JE NASMRT PREPLAŠIO KOMŠIJINE KOKOŠKE: MORA I DA PLATI ODŠTETU

Muškarac u Kini dobio je zatvorsku kaznu jer je na smrt uplašio komšijinih 1.100 pilića i kokošaka koristeći lampu. Muškarac, identifikovan samo po prezimenu Gu, ušao je na farmu pilića svog komšije Žonga i koristio je baterijsku lampu da uplaši kokoške, natjeravši ih da se međusobno ubijaju, prenosi “China Daily”.

Svjetlost baterijske lampe preplašila je kokoške, natjeravši ih da pobjegnu u čošak kokošinjca gdje su gazile jedna preko druge pokušavajući da pobjegnu. Incident se dogodio tokom svađe između komšija koja je počela u aprilu 2022. godine, kada je Gu posjekao Žongovo drveće bez njegove dozvole, izvještava agencija. Žongova supruga je zatim odvukla drveće, što je razbijesnilo Gua.

Gu se potom jedne noći ušunjao na Žongovo imanje i preplašio kokoške tako što je upalio baterijsku lampu, zbog čega je 500 kokoši pobjeglo u čošak i umrlo jer su pritom zgnječile jedna drugu. Policija je uhapsila Gua i naredila mu da plati Žongu 3.000 juana (oko 400 eura) što je Gua dodatno naljutilo.

Nakon toga se vratio na Žongovo imanje i primijenio istu taktiku, zbog čega je poginulo još 640 kokošaka. Prema kineskim vlastima, oko 1.100 kokošaka koje su uginule u dva incidenta vrijedilo je oko 13.840 juana (1.850 eura). Sud u okrugu Henjang, koji se nalazi u centralnoj kineskoj provinciji Hunan, presudio je da je Gu namjerno prouzrokovao gubitak imovine. Sud je Gua osudio na šest mjeseci zatvora i godinu dana uslovno. hayat.ba