Lekari su je otpisali, a onda se desilo čudo: Ćerka Nenada Pagonisa je borac na tatu

Region

erka Nenada Pagonisa je životni pobednik

Nenad Pagonis naš čuveni kik-bokser u svojoj bogatoj sportskoj karijeri osvojio je veliki broj medalja, te se upisao među najuspešnije sportiste na našim prostorima. Međutim, život mu je zadao težak udarac kada mu je dodelio najozbiljniju titulu- titulu oca. O teškim trenucima koji su ga snašli nakon rođenja ćerkice Tese, Nenad Pagonis je otvorio je dušu i progovorio prilikom gostovanja u podkastu „MMA Institut“.

Naime, kada je dobio ćerkicu Tesu doktorka je saopštila da je dete rođeno mrtvo i da će imati ozbiljna oštećenja mozga i tada je otpočela borba njegovog života, borba za život svog deteta.

– Dešava se trudnoća i sve je savršeno, super. Ona odlazi na porođaj i doktorka jedna meni kaže: „Nemojte puno da očekujete gospodine, to dete je rođeno mrtvo, ostalo je bez kiseonika.

Ima oštećenje mozga, nemojte puno da očekujete – počeo je Pagonis.

– Ja dođem kući… Plakao sam celu noć. Savršena trudnoća i sad imaš dete sa cerebralnom paralizom. To su bebe u inkubatoru, prevremeno rođene i tako dalje…

A Tesa, moja ćerka, bila je na terapiji hlađenja i spustili su joj temperaturu tela na 30 stepeni, uspavali je sedativima i tri dana je trebalo da joj se mozak odmara, pa šta bude – rekao je Nenad

Iako su prognoze lekara bile pesimistične, Nenad i Maja su se nadali da će neko čudo pomoći u Tesinom ozdravljenju.

Mi smo prvi ulazili kod nje. Tu je grupa roditelja, budu 10, 15 minuta i odu, a Maja i ja smo bili po sat vremena.

Ja sam njoj masirao stopala, neke te akupunkturne tačke za mozak, pa smo joj pevali na uvo „Đemper za vinograd“ od Miladina Šobića, jer dok je Maja bila trudna tu pesmu smo joj stalno svirali.

Govorili smo joj da je volimo, da će biti u redu. Pa onda opet od šest do sedam isto to radimo – 10 dana tako – nastavio je sportista.

Nakon agonije koja je trajala noćima, na kraju se zaista desilo čudo.

– Skinuli su je sa aparata, stavili je na ultrazvuk i nikakvo oštećenje mozga nije imala. Rekli su mi: „Ovo dete je borac, za nas ovo dete je čudo, zapamtite to“ – ispričao je sportista.

Posle ogromne tuge sa kojom su se on i njegova supruga suočili, ćerka Nenada Pagonisa je svojim roditeljima priredila sreću do neba.

Gloria