Luka bi mogao da se poigra sa svojom braćom: Treba mu naša pomoć da stane na noge, ima više dijagnoza

Region

Luka Miladinović je dečak rođen iz druge blizanačke, prirodno začete trudnoće koja je proticala uredno sve do 31. nedelje kada je došlo do spontanog porođaja koji je završen carskim rezom.

Na rođenju je uočen tzv. equnovarus stopala zbog čega je nosio gipsane longete, imao je laringomalaciju, infekciju levog oka, plagiocefaliju takođe uočenu po rođenju i probleme sa uspostavljanjem akta gutanja.

U drugom mesecu života dolazi do rasta trbušnog hemangioma, imao je česte urinarne infekcije i krize svesti, navode iz Fondacije “Pokreni život”. Nakon analize kariotipa i genetičkih analiza na artrogripozu nađene su dve heterozigotne mutacije u MYH8 genu koje se povezuju sa distalnom AR artrogripozom.

Preovladava hipotonija i usporen psihomotorni razvoj usled čega je Luki ustanovljeno više dijagnoza: G40.8 Epilepsija, alia; Q67,3 Plagiocephalia; Q74,3 Arthrogryposis multiplex congenita; Q66.0 Talipes equinovarus i F82 Disordo evalutions functions motoricae specificus.

Zbog slabosti u mišićima Luka još uvek ne ume da sedi samostalno. Bolest nije progresivna, tako da ima šansu da stane na svoje noge i da se igra sa svojom braćom i drugarima, ali su mu neophodni svakodni intenzivni fizikalni tretmani da bi se pravilno razvijao.

Stanje deteta je ozbiljno, jer zbog izražene hipotonije tela dolazi do slabljenja i otkazivanja rada unutrašnjih organa.

Pomozimo Luki da ode u inostranstvo na transplantaciju matičnih ćelija koja je jedina šansa za poboljšanje njegovog zdravstvenog stanja.

Sredstva su potrebna za tretmane matičnim ćelijama, intenzivne fizikalne terapije i tretmane, logopedske tretmane, specijalističke preglede i kontrole, operacije, lekove, laboratorijske analize, BDA obuku za fizikalne tretmane, kao i za putne

troškove.

Da Luka stane na svoje noge i ima samostalan život!

Slanjem SMS poruke 72 na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001516346-20

Uplatom na devizni račun: 160-6000001518915-73

IBAN: RS35160600000151891573

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

dijasporainfo.net