Novakov večni rekord sve jači! Ovako izgleda ATP lista pred prelomne momente u Americi – Đoković ne može da utiče na nastavak dominacije

Region

Novak Đoković provodi rekordnu 380. sedmicu na vrhu rang liste.

Kako je u toku masters u Indijan Velsu, ATP zvanično nije objavio novi poredak ovog ponedeljka, ali se srpskom teniseru svakako broji još jedna sedmica vladavine.

Đoković nastavlja da popravlja vlastiti rekord i sada je stigao do 380. nedelje na prvom mestu.

aredne sedmice tu poziciju bi mogao da mu preuzme Karlos Alkaras. Španac je trenutno drugi, a ukoliko osvoji titulu u Indijan Velsu narednog ponedeljka imaće 7.420 bodova. Đoković, kome nije dozvoljeno da igra u Sjedinjenim Američkim Državama, će ostati na 7.160.

Uprkos ranoj eliminaciji na prvom mastersu u sezoni – Stefanos Cicipas će ostati treći, dok će Kasper Rud izvesno zadržati četvrtu poziciju.

U Top 10 su moguće nove promene u zavisnosti od rezultata u kalifornijskoj pustinji, ali je već izvesno da će elitno društvo napustiti Rafael Nadal.

U poretku uživo španski teniser je trenutno na 12. poziciji, ali bi mogao još da nazaduje ukoliko nastave sa pobedama Janik Siner, Aleksandar Zverev i Frensis Tijafo…

Đoković neće igrati celu sezonu na šljaci
Nije otputovao Novak Đoković u Indijan Vels, a izvesno je da će propustiti i masters u Majamiju. To znači da će ceo mart moći da trenira i da se priprema za deo sezone na šljaci.

Trenutno, Đoković se nalazi u Beogradu i tu će biti narednih nekoliko dana, ali nakon odmora, izvesno je da će otići u Španiju pred kraj marta gde će se u Marbelji pripremati za deo sezone koji se igra na najsporijoj podlozi.

Želim da započnem sezonu na šljaci bolje nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko godina – rekao je Nole pre odlaska u Dubai.

Kako sada stvari stoje, Novak neće igrati sve turnire na šljaci: počeće od Monte Karla koji startuje 9. aprila, preko Srpska opena (17. april) do mastersa u Rimu (7. maj). Kulminacija sezone na šljaci biće Rolan Garos koji je na programu od 28. maja do 11. juna.

Kako stvari stoje propustiće masters u Madridu koji startuje 26. aprila.

blic.rs