Srbija ide na Svetsko prvenstvo! Plasman potvrđen na oproštaju pet lavica! (FOTO)

Region

Poslednji “ples” imale Jovana Stoiljković, Kristina Liščević, Jelena Lavko, Kristina Graovac i Tamara Radojević

Ženska rukometna reprezentacija Srbije potvrdila je plasman na Svetsko prvenstvo. Naš nacionalni tim predvođen selektorom Urošem Bregarom, u revanšu baraža je slavio sa 33:25. Podsetimo, u prvom meču u Turskoj bilo je 33:24 za naše “lavice”, pa je plasman “overen” novom pobedom.

Gošće iz Turske su jači otpor pružile samo u prvom poluvremenu (16:15), ali je nastavak pripao našim devojkama. Jovana Stoiljković je bila najefikasnija sa sedam pogodaka, Sanja Radosavljević je postigla pet bez promašaja iz igre, Jelena Lavko isto toliko, dok je četiri lopte u mrežu Turkinja poslala Tamara Radojević.

Danas su se u dvorani na Banjici, u Beogradu od nacionalnog tima oprostile Jovana Stoiljković, Kristina Liščević, Jelena Lavko, Kristina Graovac i Tamara Radojević, tako da je ovaj meč i imao i dodatni značaj.

U odsustvu predsednice Milene Delić, uramljene dresove, plakete i cveće uručio im je Generalni sekretar RSS, Svetozar Stanković.

Inače, meč je odigran pred punom dvoranom (oko 2.000 navijača), a veći deo navijača bila su deca koja su sve vreme pružala glasnu podršku. U publici je bio i ministar sporta u Vladi Republike Srbije, Zoran Gajić, kao i državni sekretar Marko Kešelj.

Planetarni šampionat će biti održan od 29. novembra do 17. decembra u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj.

24sedam.rs