TELA DVE NERAZDVOJNE DRUGARICE NAĐENA U ŠUMI NA USKRS Biljanino i Ivanino ubistvo pre 13 godina potreslo je Srbiju, a ubica je odmah nakon zločina napisao PORUKU KOJA IZAZIVA JEZU

Region

Toplica Marković (55) iz sela Krušar kod Ćuprije ubio je svoju bivšu devojku Ivanu Stojković (25) i njenu najbolju drugaricu Biljanu Obradović (18). Dvostruko ubistvo dogodilo se pre tačno 13 godina, a Marković je osuđen na 40 godina robije!

Tokom suđenja Marković je priznao da je ubio bivšu devojku i njenu drugaricu pravdajući se rečima da je “bio razočaran što ga je Ivana ostavila”, a da je “Biljana kriva za sve”.

Podsetimo, tela dve nerazdvojne drugarice Ivane i Biljane nađena su u šumi na Uskrs 4. aprila 2010. godine, kod šljunkare u mestu Ada. Ubrzo posle toga i sam Toplica Marković se na svom Fejsbuk profilu oprostio od svoje bivše devojke.

– Ko god je proveo i minut s Ivanom u društvu zna koliki je ovo gubitak. Živećeš večno u našim srcima. Nadam se da si sada na nekom lepšem i sigurnijem mestu – napisao je na dan Uskrsa Marković, koji je dan kasnije uhapšen.

Kako je utvrđeno stravičan Zločin dogodio se oko četiri sata ujutro u automobilu “honda” njegove bivše devojke.

Marković je sa svojom bivšom i njenom drugaricom došao do Ade. Automobil je vozila njegova bivša devojka Ivana. Nakon rasprave sa njom on je izvadio pištolj marke CZ M70 i pucao joj dva puta u glavu. Obradovićeva je pokušala da pobegne iz automobila, ali je Marković pogodio u desnu butinu, a nakon što je ona posrnula i pala na udaljenosti od oko 2,5 metara od automobila, on joj je prišao i ispalo hitac u slepoočnicu – objasnio tadašnji direktor policije Milorad Veljović na dan Markovićevog hapšenja.

Posle hapšenje koje se dogodilo 5. aprila 2010.godine. Markoviće je proveo mesec dana na neuropsihijatrijskoj opservaciji u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu gde su lekari utvrdili da je uračunljiv i da je bio potpuno svestan svojih postupaka prilikom izvršenja dvostrukog ubistva.

Planirao zločin
Prema rečima meštana Toplica je do detalja isplanirao zločin.

– Ivana i Toplica su bili u vezi od njene 15 godine. Živeo je za dan kada će je oženiti. Međutim, postao je jako ljubomoran kada je krenula na Stomatološki fakultet, a on ostao u selu. Priča se da joj je i prsten kupio ali da ga je ona odbila – pričali su ranije meštani.

Na podizanje optužnice čekalo se i zbog izveštaja Ginekološko akušerske klinike (GAK) iz Beograda, jer je Marković u istrazi izjavio da je Stojkovićeva, sa kojom se jedno vreme zabavljao, sa njim ostala trudna, ali je u februaru u toj klinici izvršila prekid trudnoće, objavila je tada “RTV”

Sa klinike je stiglo obaveštenje da se Stojkovićevoj u toj ustanovi nije radila nikada ni jedna intervencija niti je ona ikada bila u GAK.

Utvrđeno je i da je Marković je ubistva izvršio pištoljem svoga oca koji je uzeo bez njegovog znanja.

Ivana je bila apsolvent Stomatološkog fakulteta u Beogradu, a njena prijateljica Biljana maturant Gimnazije u Ćupriji. Bile su dobre prijateljice, a kuće su im jedna uz drugu. Sahranjene su istog dana u isto vreme na mesnom groblju u Krušaru.

(Informer)