ZA SEHUR DVIJE ENERGETSKE ‘BOMBE’ PO MIRANOVOM RECEPTU: BRZA ČORBA I TUFFLE OD HURMI

Hrana i pice

Večeras je za sehur, naš chef Miran Karić u „Sehurskom sahanu“, spremio dvije energetske bombe!

Imamo nešto i za one koji vole slatko, i one koji vole slano! Za slani dio nikad brža i jednostavnija čorba, a zaslatki dio tuffle od hurmi sa dodatkom kakaa!

Fantasy mješavina žitarica i mahunarki (može i kombinacija leće, graha i slanutka)

Mrkva

Crveni luk

Bijeli luk

Peršun

Način pripreme:

Fantsy mješavinu natopiti preko noći u vodi u frižideru da sjemenke nabubre i budu lakše za kuhanje, te oslobode sve super nutrijente koje posjeduju!

U ovoj varijanti čorbe imate najidealniji omjer nutrijenata, i proteine i ugljikohidrate koji će vas jako dugo držati sitima kao i voakna potrebna za vaš organizam, a i vodu koja će rehidrirati organizam.

Postupak je nikad jednostavniji. Propržite crveni luk, bijeli luk i mrkvu, te dodate smjesu sjemenki i podlijete vodom da kuhate. Dodajte malo paradajz pirea po želji. Pred kraj začinite. Kuhajte čorbu dok se grah ne skuha jer njemu treba najviše vremena.

Sastojci za slatko

Hurme

Kakao

Vanilija ekstrakt ili šećer

Cimet po želji

Mljeveni bademi/ orasi ili lješnjaci

Način pripreme:

Sastavite sve sastojke u blenderu ili multipraktiku i sameljite. Smjesa mora biti ljepljiva i skoro nemoguća za rad jer na taj način će biti nježne i lagane. Oblikujete kuglice i odmah uvaljate u kakao ili u mljevene orašaste plodove da se ne lijepe. Stavite kuglice u frižider i bit će savršene i nekoliko dana! Hurme su izvrstan izbor za sehur jer sadrže jako puno zdravog prirodnog šećera koji hrani organizam te daje dosta energije!

hayat.ba