Uvek dajem celog sebe za titulu prvaka Srbije! Mikec za 24 sedam otkrio kako se oseća osvajač osvajač 16 zlatnih medalja! (FOTO, VIDEO)

Region

Definitivno mu nema ravnog među “pištoljašima” i to je potvrdio još jednom

Proteklog vikenda je u sjajnoj hali u Mionici održano prvenstvo Srbije u streljaštvu, a svoju dominaciju još jednom je potvrdio Damir Mikec.

Čovek koji na se je ko zna koliko puta obradovao, nije stigao ljudski ni da se odmori posle uspeha na Evropskom prvenstvu, a već se pojavio i na šampionatu države.

Za 24sedam Mikec otkriva kako se motiviše, te kako se oseća kao neko ko je 16 puta osvojio titulu prvaka Srbije.

– Lepo to zvuči! Volim sam sebi da se dokazujem iz dana u dan. Pre nedelju dana na krovu Evrope, ali motivacije ne manjka da budem i u mojoj otadžbini najbolji. Evo treći put zaredom, 16. put ukupno, zaista sam prezadovoljan. Dao sam sve od sebe, rivali su bili apsolutno na nivou zadatka i dobro su me namučili. Zaista mogu biti zadovoljan, lepa je to uvertira za Svetski kup koji nam predstoji za nedelju dana u Limi (Peru). Nema stajanja, Pariz je sutra!

Konstatujemo da su kvalifikacije izgledale kao da se nije pošteno ni oznojio. Ali…

– Glatke ako gledate sa tribina. Svaki meč je težak, svaki meč je novi izazov. Početak je bio jako težak. Jednu seriju sam pucao skoro pola sata, zaista nije bilo lako. Na kraju sam se konsolidovao i rezultat je bio sasvim dobar. Mogu da kažem da sam u finalu zablistao i ubedljivo pobedio rivale, ali u meču za zlato Dimitrije Grgić me, ponavljam, dobro pomučio. Nažalost, ekipno smo treći, posle 17 godina ostali smo bez zlata. I dan ranije sam u miksu sa Biljanom Markoš bio prvak države. Sa tri medalje moram biti zadovoljan – zaključio je Mikec.

24sedam.rs