Neverovatan meč sa 16 brejkova: Medvedev posle maratonske borbe prošao u osminu finala – a tamo ga čeka Dimitrov

Region

Danil Medvedev se plasirao u osminu finala mastersa u Indijan Velsu. Ruski teniser savladao je Sebastijana Kordu sa 6:4, 5:7, 6:3.

Do pobede je četvrti nosilac došao za dva i po sata. Nije to bio najbolji meč Medvedeva, koji je imao 10 duplih servis greški, uz 17 neiznuđenih promašaja. Ipak, uspeo je da savlada Amerikanca, koji je napravio 26 neiznuđenih grešaka, uz 16 vinera.

Brzo su se završavali gemovi na početku meča, a Danil je odmah preuzeo kontrolu pa je uz dva brejka poveo 4:1. Uspeo je da se vrati Korda, pa je usledila serija brejka, međutim, Medvedev je priveo set kraju.

U drugom se borba rasplamsala – vetar je verovatno pravio veće probleme teniserima, pa su ponovo viđena četiri brejka zaredom. U završnici je Amerikanac uspeo da preuzme inicijativu, te na servis rivala stigne do seta.

Dugo su trajali gemovi na početku odlučujućeg perioda – i još jednom je publika videla veliki broj brejkova. Na kraju je profitirao Medvedev koji je upisao važnu pobedu.

Rus je tako izjednačio rezultat u međusobnim odnosima na 2-2 i zakazao duel sa Grigorom Dimitrovim u četvrtom kolu.

Bugarski teniser je prethodno bez većih problema savladao Adrijana Manarina sa 6:3, 6:3, za manje od sat i po vremena igre.

Na radost brojnih ljubitelja tenisa, takmičenje nastavlja i Gael Monfis. Francuz je eliminisao još jedno poznato ime – Kamerona Norija, kojeg je pobedio sa 6:7 (5), 7:6 (5), 6:3.

Kasper Rud je bio bolji od Artura Fila sa 6:2, 6:4, Tejlor Fric je nadigrao Sebastijana Baesa sa 6:2, 6:2, dok je Tomi Pol bio bolji od Iga Ambera sa 6:4, 6:4.BLIC.RS