Detalji pogibije maturanta iz Hrvatske u Pragu: Prešao preko ograde terase, pao s petog sprata

Region

Nakon strašne tragedije na maturalnom putovanju u Pragu, na kojem je smrtno stradao maturant Srednje škole Mate Balote iz Poreča, učenici te škole vratili su se u Istru. Čekaju se rezultati istrage češke policije, javlja Hrvatska radiotelevizija.

Češka policija

– Učenik je prešao preko ograde s terase kluba i pao s visine petog kata. Vjerujem da je nesretan slučaj i ne bih mogao ništa više komentirati do dopisa češke policije – kazao je Krešimir Bronić, direktor Srednje škole Mate Balote.

Hrvatska veleposlanica u Češkoj, Ljiljana Pancirov, kazala je za HTV kako želi izraziti saučešće porodici, ali i svim onima, djeci i nastavnicima, koji su bili prisutni prilikom tog smrtnog slučaja.

– Za sada nemam nikakve dodatne informacije. Očekuje se izvješće policije i nalaz obdukcije. Tokom ponedjeljka očekujemo dodatne informacije – kazala je Pancirov.

Krizne intervencije

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) jučer je, nakon smrti srednjoškolca na maturalnom putovanju, saopćilo da je u kontaktu s hrvatskim veleposlanstvom u Pragu i ravnateljem škole te je pokrenut postupak krizne intervencije.

Ministarstvo je izrazilo sućut obitelji te učenicima i djelatnicima škole. Detaljnije informacije o ovom tragičnom događaju očekuju se nakon službenog izvještaja policije, navodi Ministarstvo, prenosi Avaz

novi.ba