Sofija živi sa trećinom mozga, rekli su da neće moći da hoda i sedi, ona je sve uspela: Prohodala sa 10 godina

Region

Sofija boluje od celebralne paralize i epilepsije * Bila je otpisano dete, kaže njena mama Slađana

Pisala nam je mama desetogodišnje Sofije Đorđević iz Aleksinca. Ona boluje od cerebralne paralize i porodici je potrebna finansijska podrška u daljoj borbi. Kad pročitate šta je sve ova devojica pregurala, poželećete da joj pomognete.

– Sofija boluje od celebralne paralize i epilepsije. Bila je otpisano dete, živi sa jednom trećinom mozga. Šanse su bile da će biti biljka i da je bolje da je damo u dom da se ne bi mi mučili… Ne, doveli smo dete kući… I kreće borba. Rekli su da nikad neće da sedi, sela je… da nikad neće ustati, ustala je, da nikad neće moći da hoda… ona je pustila svoje korake… Sve što su rekli, ona je bila suprotno od toga. Ona sada ima 10 godina i napravila je svoje prve korake – napisala nam je Sofijina mama Slađana.

Sofija je rođena u martu 2012. godine u Aleksincu. Tokom porođaja je došlo do komplikacija. Pokušana je vakum ekstrakcija koja nije dala rezultat, da bi se porođaj na kraju završio carskim rezom. Reanimirana je, nakon toga je dobila konvulzije i hitno je prebačena u Klinički centar Niš. Konvulzije su trajale četiri dana bez prestanka, da bi joj se stanje kasnije stabilizovalo.

Prognoze lekara su bile loše. Nakon 20 dana, Sofija je otpuštena iz bolnice sa dijagnozom, cerebralna paraliza, uz preporuku da se nastavi praćenje njenog zdravstvenog stanja. Sa mesec i po dana starosti, krenula je sa vežbama. Nakon 2,5 godine dobila je i epileptični napad, gde joj je uključena terapija.

Da bi Sofija napredovala, potrebni su joj svakodnevni tretmani. Roditelji su do sad sami finansirali Sofijino lečenje i iscrpeli sve resurse, stoga se obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu u njenom lečenju kako bi napredovala.

Sredstva su joj potrebna za operativne zahvate, medicinske aparate, specijalističke preglede, rehabilitaciju, tretmane matičnim ćelijama, logopedsko i defektološke tretmane, banjsko lečenje, ortopedska pomagala, za lekove kao i za putne troškove i smeštaj, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Sofiji možemo da pomognemo na sledeće načine:

Upiši 1004 i pošalji SMS na 3030

Uplatom na dinarski račun:

160-6000000856619-13

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Uplatom na devizni račun:

160-6000000857219-56

IBAN:

RS35160600000085721956

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

(Telegraf.rs)