„Ne može ni da stane na nogice, zna da kaže svoje ime i prezime“: Teško stanje devojčice koju je otac držao u zatočeništvu

Region

Stanje osmogodišnje devojčice, koju je otac Uroš Pašajlić (37) držao zatočenu u stanu u Mirijevu, je i dalje loše zbog teške neuhranjenosti. Devojčica ima svega 10 kilograma i jedva može da stane na noge.

„Devojčica se nalazi na UDK Tiršova, radi rehidratacije i realimentacije, koja joj je neophodna zbog stanja teške i dugotrajne pothranjenosti. Izuzetno je slaba, malo ljudi ima kontakt s njom, a hrana joj se daje putem infuzije“, rekli su nam ranije iz te ustanove.

Sa druge strane, kako Blic piše, devojčica je premršava za svoj uzrast.

„Ona ima osam godina, a samo 10 kilograma. Premršava je za svoj uzrast. Ne može ni da stane na nogice. Zna da kaže svoje ime i prezime, traži čokoladu, ali sve to izgovara jako tiho. Pojedine reči i rečenice govori jako nerazumljivo ili ne zna uopšte da kaže“, navodi taj portal.

Podsetimo, kako je ranije saopštio Zaštitnik građana Zoran Pašalić, devojčica nije bila vakcinisana. Takođe, ona nije bila ni evidentirana u Domu zdravlja „Zvezdara“.

Slučaj zatočene devojčice uznemirio je javnost u Srbiji.

Ceo slučaj otkriven je nakon što je I. L. prijavila partnera Uroša Pašajlića za nasilje. Ona je uspela da pobegne od njega i ode u policijsku stanicu, gde je ispričala da Pašajlić drži dete zatočeno u stanu.

Policija je odmah izašla na lice mesta i zatekla devojčicu koja je bila u lošem stanju.

U pritvoru
Pašajlić je juče saslušan u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. On se na saslušanju branio ćutanjem i tom prilikom je izjavio da duže vreme koristi narkotike i alkohol.

Sud mu je nakon saslušanja odredio pritvor do 30 dana.

Kako je otkriveno tokom istrage, Pašajlić je ćerku duže od dve godine držao u zatočeništvu.

nova.rs