Prelepa Anđela treba pomoć dobrih ljudi: Budimo humani! Pomozimo Anđeli!

Region

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Anđelu Perić (2002)

Anđelini zdravstveni problem počeli su od marta 2022. godine pojavom bolova u LS kičmi, a intenzitet bola se vremenom sve više povećavao i širio i na donje ekstremitete.

Dijagnostički nalaz MR LS kičme pokazao je diskretne polidiskopatsko-degenerativne promene naizraženije na pršljenovima L4/L5 (discus hernia) nakon čega je pokušala sa fizikalnim terapijama, vežbama i lekovima, ali njeno stanje se sve više pogoršavalo.

Na ponovnom MR dijagnostičkom pregledu u septembru 2022 uočene su početne spondilotične promene na LS pršljenovima, dominantno u nivou L3/L4 i L5/S1 kada su joj kao glavne dijagnoze postavljene: diskus hernija, lumboišijalgija, izražena lordoza, degenerativne promene fasetnih zglobova, degenerativna promena diskova.

RTG lumbalnog dela kičme pokazao je jaku leziju korenova S1 obostrano, veoma hroničnu leziju korenova L5 obostrano i umereno hroničnu leziju L4 obostrano.

Po preporuci neurohirurga i neurologa odlazi na fizikalne terapije i vežbe, bolove pokušava da ublaži inekcijama i infuzijama, lekovima za neuropatsku bol, blokadom (injekcijama) u kičmu, ali bez uspeha, pa je zbog bolova koji su svakodnevno prisutni onemogućena da obavlja svakodnevne obaveze, da se školuje, radi i ostvari svoje ciljeve.

Odlučila je da pomoć potraži u klinikama u inostranstvu gde su joj nakon pregledanja medicinske dokumentacije predložili lečenje hirurškim putem.

Anđela je odlučila da lečenje nastavi u inostranstvu sa nadom da će nakon sprovedenog lečenja nastaviti da živi normalnim životom kojim je živela pre bolesti.

Sredstva su joj potrebna za nastavak lečenja u inostranstvu, putne troškove i troškove smeštaja.

Za Anđelu! Budimo humani!

Pomozimo Anđeli!

dijasporainfo.net