Malog dječaka su liječnici poslali kući da umre, a on je živo čudo

Uncategorized

Malog Lucu su liječnici poslali iz bolnice kući da umre, no čudo je da je još živ. Pročitajte u nastavku tešku priču ove porodice. Novopočenoj majci iz Velike Britanije su liječnici nakon porođaja prvo rekli da nema o čemu brinuti, a onda joj je rekli da je njenom sinu ostalo nekoliko mjeseci života.

Rebecca Parks (27) je napustila posao u vrtiću da bi se posvetila malom Luci i njegovom starijem bratu Zecu kada je počela karantena u njenoj zemlji.Ona i njen partner Paul Evans (36) prošli su kroz pakao u kojem se većina roditelja nikada nije našla, ali oni se unatoč mračnoj prognozi nastavljaju boriti.

Unatoč tome što su Lucu prije dvije godine liječnici otpisali zbog raka u četvrtom stadiju, mališan prkosi prognozama i nastavlja se oporavljati. Upravo je krenuo u vrtić. Sada kada biste ga pogledali jednostavno ne biste znali kroz što je prošao i da se i dalje svakodnevno bori za život – kazala je Rebecca za Wales Online.Muke su počele kad su roditelji primijetili da Luca, tada star svega pet sedmica, ne može micati lijevu ruku.

– Nije je mogao ni podići, bila je tako slaba. U našoj bolnici dijagnosticirana mu je Erbova paraliza. Rekli su mi da nema razloga za brigu i da će ga za četiri mjeseca u Leedsu pregledati specijalist koji se bavi tim slučajevima – ispričala je majka.

Erbova paraliza je problem sa živcima u ramenu i ruci koji dovodi do gubitka mišićne funkcije, obično nakon posebno teškog porođaja. Međutim, pravi uzrok Lucinih simptoma bilo je nešto mnogo gore.

– Navršio je četiri mjeseca i otišli ​​smo u Leeds, ali prije operacije liječnici su odlučili napraviti magnetnu rezonancu. Pokazalo se da ima veliki tumor kičmene moždine dužine oko sedam centimetara. Nisam u potpunosti razumjela što mi je rečeno. Nisam bila sigurna da znam šta se događa. Osjećala sam se kao da se moj svijet razbio. Vrijeme je stalo i moje srce je puklo na milijun komada – prisjetila se Rebeccaa užasa koji ih je zadesio 23. lipnja 2020.

Dječaka su s roditeljima hitno prebacili u dječju bolnicu u Cardiffu gdje su liječnici, četiri dana kasnije, nakon još jedne magnetne rezonance zaključili da je u pitanju rak kojeg ne mogu operirati.

– Bili smo u nevjerici. Očajnički sam željela da su u krivu. Upravo sam izgubila oca zbog raka u februaru 2019. i sada smo se ponovo suočili s ovim užasnim putovanjem, ovog puta sa našom novorođenom bebom – nastavlja ispovijest majka.

Kemoterapija je krenula u srpnju, ali je dječaku pozlilo nakon prve runde. Bio je u kritičnom stanju, dok se rak širio i počeo blokirati cirkulaciju.

– Onkologinja nas je odvela u malu, tihu sobu gdje nam je rekla da se moramo pripremiti za najgore i da odvedemo Lucu kući. Nisu mislili da će preživjeti taj vikend – prisjeća se Rebecca.

Međutim, čudo se desilo kada je Luca u zadnjem trenutku dobio novi lijek, za koji se ispostavilo da mu je spasao život. U aprilu je Luca prebačen na intenzivnu njegu nakon što je skener pokazao da rak ponovno raste, a Rebecci je rečeno da „stvari mogu krenuti u bilo kojem pravcu“.

– Srceparajuća istina je da je Luca za sada stabilan, ali smo potpuno svjesni da će jednog dana mogućnost njegovog liječenja jednostavno nestati. Proveo je cijeli april u bolnici, no ponovo je smršavio i morao je ponovno učiti hodati. Nevjerojatno je kako se i dalje vraća. On redovno dobiva lijekove protiv bolova zbog mišićnih grčeva – opisuje Rebecca mučnu borbu.

Mališan je trenutno u stabilnom stanju, kosa mu je opet počela rasti, dobio je na težini i može više vremena provoditi kod kuće. Ipak, pitanje je koliko će to potrajati, jer prognoze i dalje nisu povoljne. Pomolimo se za ovu porodicu koja se uistinu nalazi u teškoj situaciji, a posebno za dječaka da Bog blagoslovi, podari mu snagu i ozdravljenje po Njegovoj volji.

kd1nfo.net