(VIDEO) GRAĐANI OGORČENI ZBOG OSOBE KOJA JE U TUZLI BACILA VELIKI BROJ TJESTENINE U KONTEJNER

Uncategorized

Pozamašnom količinom prehrambenih proizvoda napunjen je kontejner za smeće u jednom tuzlanskom naselju. Veliki broj građana ogorčen je na postupak pojedinca koji je u tuzlanski kontejner bacio na desetine pakovanja tjestenine, soli i ostalih namirnica.

Građani Bosne i Hercegovine u europskom su vrhu po količini bačene hrane. Svaki građanin naše zemlje godišnje, u prosjeku, baci 83 kilograma hrane.

Dok svakodnevno svjedočimo potresnim pričama o gladi i siromaštvu, poput one o bebama koje umjesto mlijeka piju brašno s vodom, hrana se u Bosni i Hercegovini, ako je suditi po statistici, baca i šakom i kapom.

To potvrđuje i video klip kojeg su novinari portala Crna-Hronika objavili na Instagramu. Još uvijek se ne zna da li je proizvodima istekao rok pa su zbog toga bačeni u kontejner ili su odloženi zbog nekog drugog razloga.

View this post on Instagram

 

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

 

Građani su iznijeli svoje nezadovoljstvo, a donosimo vam samo neke od komentara.

‘Pogledajte ovo! Pa, zar nije sramota bacati toliko hrane pored toliko glanih ljudi? Ako im se već iz ko zna kojeg razloga ne smije dati hrana zbog isteka roka, zar niko nije mogao povesti računa da se podijeli na bilo koji način kada su artikli bili pred istekom roka jer se moglo znati da ta količina neće biti prodana do tog perioda?’, komentirali su pojedini stanovnici Tuzle.

Za sve to ste vi mediji krivi. Prvi ste dizali paniku kako nema robnih zaliha, kako će cijene biti 10-15x veće, kako ovo, kako ono. Kad ste isprepadali ljude i kad su kupili zaliha za nekoliko godina, onda se nešto ibretite što je proizvodima istekao rok pa neko pobacao.

Ovi sto pišu da je rok isteko, nek nam pojasne kako sol može imati rok trajanja…..

Ako nije narušen hemijski sastav soli, bilo vodom ili nekim drugim reagensom, sol nema rok trajanja. Samo hocu da ukazem da je bez ikakve potrebe bacena ova količina hrane……

Dok se drugi bore za parče hljeba neko baca jer halapljivo kupuje. Ko god da je, dat će Bog da oseti kako je nemati.

Zar se ta takozvana”istekla roba” nije mogla ostaviti negdje na vidno mjesto, pa da uzmem neko… Odkad se tjestanina hermetčki zapakovana može pokvariti?

Sol nema roka trajanja međutim i za tjesteninu ako je lijepo i na suhom malo i ako pretekne rok nije drama……trebalo je na vidno mjesto ostaviti ….grehota.😮

ramota neko nema jest oni bacaju hranu ukantu

Ne vjerujem😳😳, mozda je neko namjerno ostavio radi osoba koje kupe hranu nazalost po kontenjerima🥺

Čim možeš naći hranu na kontenjeru nema krize u BiH može se živjet

Počinjemo biti kao EU, pola pojesti a drugu polovinu baciti. 👍

crna hronika.info