Maleni Dominik treba pomoć dobrih ljudi: Za njegov siguran korak! Budimo humani!

Region

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Dominika Ćurića (2019)

Dominik je rođen iz prve tudnoće koja je protekla uredno. Nekoliko časova po rođenju uočena je hipotonija, kao i problemi sa disanjem. Opserviran je u inkubatoru, primao terapiju kiseonikom i antibiotsku terapiju. Nije imao razvijen refleks sisanja i gutanje je bilo otežano.

Usporen psihomotorni razvoj, hipotonija, odstupanja u neverbalnoj komunikaciji i socijalnoj interakciji su dijagnoze sa kojima se suočio od rođenja. Kasnije je propuzao, kasnije prohodao i još uvek nema prvu izgovorenu reč, a od 8. meseca života gubi kontakt očima, nema pokazni gest, ne reaguje na poziv i nema socijalnu interakciju pa je razvojni poremećaj iz spektra autizma (Dg. F84.0) utvrđena dijagnoza.

Od 4. meseca života Dominik redovno ide na fizikalne terapije, logopedske tretmane, radne terapije, pohađa MNRI tretman i terapije senzorne integracije, Tomatis tretman i neurofeedbek tretman, ali je još uvek nestabilan u hodu.

Roditelji su nadu za poboljšanje Dominikovog zdravstvenog stanja videli u tretmanima matičnim ćelijama i uspeli da samostalno finansiraju jedan tretman, ali su iscrpeli sve resurse pa se ovim putem obraćaju svim humanim ljudima da pomognu svojim donacijama kako bi Dominik nastavio lečenje i napredovao. Već nakon prvog tretmana vide se mnogo veliki pomaci u svim domenima.

Sredstva su mu potrebna za tretmane matičnim ćelijama, logopedske i defektološke tretmane, za tretman radnog terapeuta, neurofeedback i specijalističke preglede kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Za Dominikove prve reči i napredak! Budimo humani!

Pomozimo Dominiku!

dijasporainfo.net