Djevojčica (8) se pojavila u ljekarni: Ono što je htjela kupiti ljekarnika je ganulo do suza

Region

Djevojčica se iznenada pojavila u ljekarni jer je htjela nešto kupiti za bolesnog brata. To je ljekarnika ganulo do suza.

Tko od nas ne bi učinio sve da pomogne bolesnom rođaku, pa makar se morali odreći sve svoje ušteđevine ili se zadužiti? Istina je da briga o zdravlju iziskuje mnogo novca, no ne može si svatko priuštiti dobru medicinsku skrb.

Odlučila je nešto poduzeti za bolesnog brata
Iako Tess ima samo osam godina, ona zna što to znači. Ima bolesnog brata. Jednom je načula razgovor roditelja zabrinutih za zdravlje svog sina. Rekli su da je Andrewov slučaj težak i da mu je potrebna vrlo skupa operacija kako bi preživio.

Međutim, roditelji nisu mogli priuštiti takvu operaciju. Tata se osjećao potpuno bespomoćno, čak je rekao da “samo čudo može spasiti Andrewa.” Čuvši to, kći je odmah došla na ideju kako riješiti bratov problem.

Otišla je u svoju sobu i otvorila prtljažnik. Iz njega je izvadila sve novčiće i pažljivo ih prebrojala da zna koliko novca ima. Zatim je otišla iz kuće ne rekavši nikome. Hodala je nekoliko ulica dok konačno nije stigla na odredište – lokalnu ljekarnu.

Iznenadila sve u ljekarni
Čekala je svoj red, ali je ljekarnik nije ni primijetio – bila je tako mala. Tada je Tess počela gunđati, ali čovjek ju je primijetio tek kad je stavila novčiće koje je donijela na pult.

Ljekarnik, iznerviran njezinim ponašanjem, upita:

– Što želiš? Zar ne vidiš da razgovaram s bratom kojeg dugo nisam vidio?

Tess je bez oklijevanja odgovorila:

– I ja imam brata. Jako je bolestan i došla sam mu kupiti čudo.

Ljekarnik se zbunio kad je čuo takav zahtjev. Tess mu je odlučila sve objasniti:

– Moj brat se zove Andrew i nešto užasno raste u njegovom umu. Moj tata kaže da ga samo čudo može spasiti. Zato bih voljela znati koliko košta jedno čudo.

Odjednom se čovjekovo ponašanje radikalno promijenilo, a on je mirno odgovorio:

– Žao mi je, ali mi ovdje ne prodajemo čuda. Nažalost, ne mogu ti pomoći.

Tess je inzistirala:

– Molim vas, imam novaca. Ako to nije dovoljno, donijet ću još. Recite mi samo koliko košta!

Koliko košta čudo?
Tada se u razgovor uključio i ljekarnikov brat i pitao djevojčicu kakvo joj to čudo treba. Tess je, čvrsto stisnuvši kasicu prasicu, odgovorila:

– To ne znam. Ali mora na operaciju, a moj tata ne može platiti, pa ću ja platiti za njega.

Muškarac je upitao Tess koliko novca ima, a djevojka je bez oklijevanja odgovorila:

– Dolar i osamnaest centi je sve što imam.

Čovjek se nasmiješio i odgovorio:

– Kakva slučajnost! To je točna cijena čuda koje vaš brat treba!

Ljekarnikov brat prihvatio je novac, sakrio ga i otpratio Tess kući. Kad su stigli, otišao je razgovarati s roditeljima djevojčice. I tu je radnja krenula.

Čovjek je bio neurokirurg. Dirnut djevojčinim stavom, ponudio je operaciju Andrewa bez naknade. Roditelji su bili šokirani i pitali kolika bi bila cijena takve operacije da liječnik nije ponudio svoju pomoć.

Dječakova se sestra nasmijala – čak je i ona znala da operacija košta dolar i osamnaest centi.

seharica247.site